1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE'DE ŞEHİR ORTASINA KEMER KÖPRÜ!
RİZE'DE ŞEHİR ORTASINA KEMER KÖPRÜ!

RİZE'DE ŞEHİR ORTASINA KEMER KÖPRÜ!

Rize Belediyesinin şehrin estetiğini göz önüne alarak yaptığı kültürü ve tarihini yansıtan çevre düzenlemesi çalışmaları vatandaştan ilgi görüyor.

A+A-

Rize Cumhuriyet Meydanı Şeyh Camii yanında yapımına başlanan ve büyük bir bölümünün bitirildiği, çevre düzenlemesi çalışmalarının devam ettiği Kemer Köprü ve Rize Evi farklı illerden Rize'ye gelen misafirlerin ilgi odağı haline geldi. Gerçeği ile bire bir aynı özelliğe sahip kemer köprü, çekindiği Kemer Köprü doğal taşlardan inşa edilmiş olup fotoğraf çektirmek isteyenlerin uğrak mekanı oluyor.

bld1.20140915194945.jpg

Çalışmaları yerinde inceleyen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, "Göreve geldiğimiz günden bu yana 5 aylık kısa bir süre içerisinde Rize’nin kentsel görünümünü arttırıcı çalışmalar içerisindeyiz. Bir taraftan ilimizde alt yapı çalışmaları, sokak yenileme çalışmaları, ışıklandırma ve trafik çalışmaları yaparken diğer yandan projelerimizi hayata geçirme yolunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunların yanında tabi şehrin kültürünü yansıtan çalışmalara da yer veriyoruz. Buna paralel olarak dışarıdan ilimize gelen misafirlerimizin kültürümüzü daha yakından tanıması açısından şehir merkezinde tarihimizi yansıtan görsel çalışmalar yapıyoruz. Burada yapmış olduğumuz çalışmamız da tarihi Kemer Köprülerimizi ve Rize Evlerimizi ön plana çıkardık. Bu çalışmamızın bir güzel yönü de bölgesel anlamda güzelliklerimizin dışarıdan ilimize gelen misafirlerimiz ve çocuklarımız tarafından algılanmasıdır. Şirin Rize’mizi güzellikleriyle tanıtmalıyız. Vatandaşlarımızın yanı sıra farklı illerden gelen misafirlerimizin de dikkatini çekiyor. Bunun gibi çalışmalarımız şehir merkezinde farklı noktalarda devam edecektir” dedi.

bld2.20140915195006.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum