1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de su sporları için çalışma
Rize'de su sporları için çalışma

Rize'de su sporları için çalışma

Rize Deniz İhtisas Spor Kulübü, su sporlarının geliştirilmesi amacıyla hazırladıkları bir dizi projeyi Vali Kasım Esen ve Bakan Faruk Özak'a sundular.

A+A-

Rize Deniz İhtisas Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Turna, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte hazırladıkları projeleri değerlendirilmek üzere Rize Valisi Kasım Esen’e sunduklarını belirterek, “Rize’nin denize kıyısı olan bir il olması nedeniyle kentimize önemli katkılar sağlayacağına inandığımız bazı projeler tasarladık. Sayın Valimize de bu projelerimizi sunduk. Tasarlamış olduğumuz çalışmaların hayata geçirilmesi halinde inanıyoruz ki ilimizin kalkınması anlamında mesafeler alınacaktır. Öncelikle Denizcilik Meslek Lisesi’nde ahşap yat yapım bölümünün açılması yönünde bir teklifimiz var. Yarım kalan yat limanının tamamlanarak burada ahşap yat yapım-onarım ve bakımı için bir ahşap yat tersanesinin kurulabilir. Yat turizminin gelişmesi için çalışmalar yapılması ve bu amaçla önceki yıllarda gerçekleştirilmiş olan Uluslararası Karadeniz Yat Rallisinin yeniden yapılmasına ortam hazırlanması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca taka, çektirme, gulet gibi yöresel deniz taşıtlarımızın maketlerini yapmak için bir kurs açılması çok faydalı olacaktır. Üretilen eserlerin sergilenerek pazarlanmasına da imkân hazırlanabilirse bu çalışmalar büyük ivme kazanır” Dedi.
 Rize Deniz İhtisas Spor Kulübünün deniz sporlarıyla ilgili çalışmalarını sürdürebilmesi için bir tesis yapmayı düşündüklerini de kaydeden Kulüp Başkanı Hamit Turna, “Sahil Parkının veya yat limanının kenarında bir spor tesisi yapılmasına izin verilmesi için de Sayın Valimize konuyu aktardık. Ayrıca dün ilimize gelen Bayındırlık Bakanı Sayın Faruk Özak ile de görüşerek kendisine denizcilikle ilgili projelerimiz hakkında bilgiler sunduk. Bayındırlık Bakanı Sayın Özak da yat turizminin gelişmesi ve deniz sporlarının desteklenmesi gerektiğini belirtti. Bizler Rize Deniz İhtisas Spor Kulübü olarak tüm bilgi birikimimizi bu alanda kullanmaya hazır olduğumuzu ifade ettik” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız