1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE'DE TİCARET ERBABI ÖDÜLLENDİRİLDİ
RİZE'DE TİCARET ERBABI ÖDÜLLENDİRİLDİ

RİZE'DE TİCARET ERBABI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Rize’de gelirler ve kurumlar vergisi dalında dereceye girenler ile ticarette 40 yılını dolduranlar düzenlenen törenle plaket ile ödüllendirildi.

A+A-

Rize Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve çok sayıda kişi katıldı.

verg1.20140817005113.jpg

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmasında Rize’nin sahip olduğu doğal güzelliklere değinerek, “Rize için coğrafyası zor filan deniyor. Gel kardeşim değişelim Kayseri ile yerleri. Ben değişmeye hazırım. Kayseri ile yerleri değişik. Sabahtan beri benim gibi dışarıdan gelen herkesin ağzı bir karış açık haberiniz olsun. Bu ne muhteşem coğrafya bu ne muhteşem insanlar diyorlar. İnsanların yüzü gülüyor. Her dakika pozitif enerji veriyorlar. Ben diyorum ki ‘eğer Kayseriliye rabbimiz 5 vakit namazı farz kıldıysa Rizeli 5 vakit namaz ile kurtaramaz haberiniz olsun” dedi.

verg2.20140817005135.jpg

Rize’de yaşanan otel sıkıntısına değinen Hisarcılıoğlu turizm sezonunda Rize’de otellerde boş yer bulmanın mümkün olmadığına dikkat çekip, “Bir tek eksiğiniz var. Tamam turizm turizm de ben geldiğimde otel bulamayınca nerede kalacağım. Biz dün akşam Rizespor tesislerinde kaldık haberiniz olsun. Sayın bakanım öğretmen evinde kaldı. Turizm turizm de turizm için otel lazım. Otel olmadan ne yapacaksınız turisti evinizde mi yatıracaksınız” dedi.

odultoren.jpg

“HUKUK VE ADALET YOKSA RİSK VARDIR”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, tüccarlardan adil olmalarını isteyerek, “Türkiye’deki bu değişim ve dönüşümün arkasında bize göre, bu başarı hikayesinin arkasında yer alan önemli faktörlerden birisi de hiç bin zaman gündemimizden insanı düşürmeyişimizdir. İnsanı dikkate almaksızın hiçbir iş yapmadık. Kanun çıkartırken, yönetmelik düzenlemesi yaparken hep merkezde insan yer almıştır. Biz inanıyoruz ki; rabbimiz kainatı yaratırken yarattığı her şeyin içerisinde en kutsal varlık insandır. Üreten insan, üreteni pazarlayan insan, pazarlayanın hedef kitlesi insan bütün faaliyetler insan arasında dönüp dolaşıyor. Topluma güven vereceksiniz. İnsanlar size güvenecek. Güveni sağlayan da sizin adaletinizdir. Hukuk ve adalet. Ölçünüz hukuk ve adalet değilse, başka şeyler sizin için ölçü haline gelmişse orada risk vardır. Hukuk ve adaletin olmadığı yerde keyfi tasarruflar olur. Keyfi tasarrufun olduğu yerde herkes için risk vardır. Türkiye her alanda bu değişim ve dönüşümü yaşarken biz bu esaslar içerisinde hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından gelirler ve kurumlar vergisi alanında dereceye girenler ile ticarette 40 yılını dolduranlar plaket ile ödüllendirildi.

verg3.20140817005206.jpg

verg4.20140817005227.jpg

verg5.20140817005239.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız