1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE'DE TİCARİ TAKSİCİLER KOOPERATİF KURDU
RİZE'DE TİCARİ TAKSİCİLER KOOPERATİF KURDU

RİZE'DE TİCARİ TAKSİCİLER KOOPERATİF KURDU

Rize'de ticari taksi esnafı bir araya gelerek kooperatif kurdu. Kooperatifin açılışına Rize Milletvekili Hasan Karal da katıldı.

A+A-

Rize’de Cumhuriyet 82 Nolu Şehir içi Taksiciler Kooperatifi, Rize Milletvekili Hasan Karal ve Belediye Başkanı Reşat Kasap’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

yasintascioglu.jpg

Rize Esnaf Odalar Birliği binası 6. katında faaliyete başlayan kooperatifin açılış töreninde ilk konuşmayı yapan 82 Nolu Taksiciler Kooperatif Başkanı Yasin Taşçıoğlu, Rize’de taşımacılık olayına kalite ve düzen getireceklerini söyledi.

muzafferturan.jpg

Şoförler Odası Başkanı Muzaffer Turan ise yaptığı konuşmada, Rize’nin ihtiyacı olan önemli bir çalışmanın hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

muammeratilgan.jpg

Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muammer Atılgan da taksici esnafın kooperatifleşme kararının önemine dikkat çekerek, ilde taşımacılık sektörünün bir adım daha ileriye çıktığını ve zamanla bunun farkının hissedileceğini söyledi. Atılgan yeni kurulan taksiciler kooperatifinin hayırlı olmasını diledi.

resatkasap.20141027214629.jpg

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ise Taksiciler Kooperatifi'nin açılışında yaptığı konuşmada, "Belediye seçimlerinden itibaren şehrimizi esnafının sorunlarını dinleyerek tüm paydaşlarla birlikte çözüm aramanın gayreti içerisinde olduk. Taksiciler kooperatifi Başkanı Yasin Taşçıoğlu Rize'ye ilk geldiğim günden itibaren diyalog içerisinde olduğum bir kişi. Kendisine kooperatifin kuruluşunda vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür ederim" dedi.

taksiacls1.jpg

Rize'nin en önemli problemlerinden bir tanesinin trafik olduğunu belirten Başkan Kasap, "Rize'de var olan trafik sorunun temel noktası kullanımdan kaynaklanmaktadır. Gerekli tedbirleri alıp kurallara uyarsak, bu problemlerin azalacağına inancım tamdır. Bu manada çeşitli tedbirler aldık ve almaya da devam ediyoruz. Öncelik yayanındır yazan tabelaları yaya geçitlerimizin bulunduğu her noktaya koyduk. Şoför arkadaşlarımdan bunlara uymalarını özellikle rica ediyorum. Hatta her ay kurallara en çok uyan taksici şoför arkadaşımızı ödüllendirebiliriz. Bir şekilde topluma bu kuralları yaymamız gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

hasankaral.20141027214716.jpg

Açılış öncesi son konuşmayı yapan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'de her konuda birlik beraberliğin olması gerektiğini vurgulayarak, "Rizelilerin hep bireysel hareket ettiği noktasında yaygın olan bir görüş vardır. Kurulmuş olan bu kooperatif sayesinde Rizelilerin bir araya gelip ortak kararlar alabileceği kanıtlanmış oldu. Taksici kardeşlerimizin böyle bir kollektif anlayış sergilemeleri önemli bir başarıdır." dedi.

taksiacls2.jpg

Konuşmaların ardından Cumhuriyet 82 Nolu Şehir içi Taksiciler Kooperatifi’nin açılış kurdelesi kesildi.

taksiacls3.jpg

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız