1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de tiyatroya olan ilgi artıyor
Rize'de tiyatroya olan ilgi artıyor

Rize'de tiyatroya olan ilgi artıyor

Rize’de İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nin hizmete girmesi ile hızla artan tiyatro faaliyetleri beraberinde tiyatroya olan ilgiyi de arttırdı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize’de üç yıl önce tamamlanarak hizmete açılan İsmail Kahraman Kültür Merkezi bir çok kültürel faaliyetin gerçekleştirilmesinde ev sahipliği yaparken, kültürel etkinliklere meraklı gençlerin eğitimi açısından da önemli imkanlar sağladı.

Rize’de son üç yıl içerisinde kurulan üç farklı amatör tiyatro grubu, son bir yıl içerisinde 20’nin üzerinde oyun hazırlayarak tiyatroseverlerin beğenisine sundu. Rizeli amatör oyuncular tarafından hazırlanan ‘İpsiz Recep’in hayatını konu eden “Emice” isimli oyun Rize’nin dışına çıkarak Ankara ve Sakarya gibi bir çok ilde sahnelendi.
27140
Rize’de tiyatroya karşı artan ilgiyi gelişen imkanlara bağlayan Rize İçin Genç Girişim Derneği (RİGG) Başkanı ve Tiyatro Yönetmeni Hatice Semiz, yaptığı açıklamada, “İlimizde 3 tanesi son üç yıl içersinde kurulan altı tiyatro grubumuz var. Bizim grubumuz 20 Temmuz 2007 tarihinde kuruldu. RİGG Derneği bir grup tiyatroseverin tiyatro oynamak için gösterdiği çabaların bir ürünüdür. Rize'de bağımsız bir grupken oyun oynamak için bir yere bağlı olma gerekliliğimiz ve ilk oyunumuzda karşılaştığımız zorluklar bizi aslında daha zor ama özgür olan dernek kurma fikrine yöneltti. Rize'de güzel şeyler yapmak fikriyle yola çıkan iki kişinin yollarının kesişmesine vesile oldu. Bunun sonucunda RİGG doğdu. RİGG, şimdilik 7 tiyatro oyunu ve 3 konseriyle Rize'nin kültür sanat hayatına katkılarını sürdürüyor. Biz RİGG Tiyatro topluluğu olarak Rize'nin kültür sanat hayatının mütevazi ve amatör bir parçasıyız” dedi.

Son olarak sahneledikleri “Bir Keloğlan Masalı” isimli oyunun Ocak ayında 6 kez sahnelenip, kapalı gişe oynadığına dikkat çeken Semiz “Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği oyun Rize’de seyirci rekoru kırdı. Sadece bu bile Rize’de tiyatroya olan ilgiyi gözler önüne seriyor” diye konuştu.

Hatice Semiz, Rize’de Devlet Tiyatrosu kurulması gerektiğini de belirterek, “Rize’de İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nin açılması bir çok alanda kaliteyi de beraberinde getirdi. Hem yerli grupların daha gelişmiş imkanlarla hizmet vermesini sağlarken, hem de dışarıdan gelen gruplar için önemli bir referans oldu. Özellikle geçtiğimiz yıl birbirinden önemli isimleri ağırladık ve ağırlamaya da devam ediyoruz. Yerli grupların da başarılı çalışmaları gelen izleyiciyi memnun edince Rize’de geleceğe yönelik iyi izlenimlerimiz oluştu kuşkusuz. Şu an aktif olarak tiyatro çalışmalarına devam eden 6 grubun dışında gelen misafir ekipleri ve dolayısıyla artan seyirci kitlesini düşünürsek Rize’de artık bir Devlet Tiyatrosu’nun kurulmasının hayal olmadığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız