1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de ücretsiz göz taraması
Rize'de ücretsiz göz taraması

Rize'de ücretsiz göz taraması

Göz Sağlığı Koruma ve Görme Engellilere Hizmet Derneği tarafından Rize'de 4 bin öğrenci ücretsiz olarak göz taramasından geçiriliyor.

A+A-

Mustafa BAYRAK - Rize Valiliği işbirliğiyle Rize'ye gelen Göz Sağlığı Koruma ve Görme Engellilere Hizmet Derneği Mobil Sağlık Tarama Aracı, ilköğretim okullarında ücretsiz göz taraması yapıyor. 10 gün boyunca Rize'de kalıp tüm ilköğretim okullarını gezecek olan Mobil Sağlık Tarama Aracı'nda, görme problemi bulunan 4 bin öğrenciye ücretsiz tarama yapılacak. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere ücretsiz gözlük hediye edilecek.
 
Göz tarama çalışmalarını yerinde inceleyen Rize Valisi Kasım Esen yaptığı açıklamada, kendilerini kırmayarak Rize'ye gelen Göz Sağlığı Koruma ve Görme Engellilere Hizmet Derneği yetkililerine teşekkür ederek, "İlimizin yaklaşık nüfusu 363 bin. 5 göz doktorumuz bulunuyor. Yaklaşık 70 bin kişiye bir göz doktoru düşüyor. Bu da göz rahatsızlığı geçiren bir vatandaşımızın 20 gün veya bir ay sonra tedavi sırası alması demektir. Ülkemizde Sağlık Bakanlığı'na bağlı sadece bin 221 göz doktoru bulunuyor. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Onların göz sağlığı bizim için çok önemli" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız