1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de vatandaş bu yıl balık fiyatından umutlu
Rize'de vatandaş bu yıl balık fiyatından umutlu

Rize'de vatandaş bu yıl balık fiyatından umutlu

1 Eylül'de sona eren av yasağından bu yana tezgahlarda fazla bir balık bolluğu yaşanmazken buna rağmen fiyatların makul olduğu ifade edildi.

A+A-

Rize'de vatandaşlar, denizlerde 1 Eylül'de kalkan av yasağının ardından tezgahlarda yerini alan balık fiyatlarından memnun olduklarını söyledi. Palamudun tanesinin 5 liradan, hamsinin kilosunun ise 10 liradan satıldığı tezgahlarda ilerleyen günlerde fiyatların düşeceği umut ediliyor.

Balıkçılar, 1 Eylül'de sona eren av yasağından bu yana tezgahlarda fazla bir balık bolluğu yaşamadıklarını ifade ederek, "Balık sezonu tam gelmedi. 10-15 gün içerisinde sezona tam girmiş olacağız. Tezgahtaki fiyatlarımız normaldir. Balık ne kadar bol olursa fiyatlarımız o kadar ucuzlayacaktır. 700-800 gram gelen bir palamudu 5 liradan satıyoruz. Hamsi daha Karadeniz'de görülmedi. Tezgahlarımızdaki hamsi Marmara'dan geliyor. Hamsinin kilosunu da 10 liradan satıyoruz. Vatandaşlarımız ilerleyen günlerde daha da ucuz balık yiyecektir." derken, vatandaşlar ise balık fiyatlarının, balık sezonunun tam gelmemesine rağmen uygun olduğunu ve fiyatlardan memnun olduklarını söylediler.

Rize'de bazı balık çeşitlerinin kilogram fiyatları ise şöyle: "İstavrit 7,5 lira, Hamsi 10 lira, Palamut (tanesi) 5 lira, Çinekop 15 lira, Torik 30 lira, Mezgit 15 lira, Somon 10 lira, Levrek 15 lira, Kötek 20 lira, Çupra 15 lira"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız