1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de yazılmayan, mahkemelik!
Rize'de yazılmayan, mahkemelik!

Rize'de yazılmayan, mahkemelik!

Rize Belediye Başkanı Bakırcı ilde oturup köyde nüfusa yazılanların mahkemeye verileceğini söyledi. Bakırcı herkesin doğru beyan vermesini istedi.

A+A-

Dilek ASLAN - Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yapılmakta olan nüfus sayımında vatandaşların il merkezinde yazılmaları konusunda merkeze bağlı mahalle muhtarlarından yardım istedi. Başkan Bakırcı yardımcıları Şenay Mercan, İrfan Kandil ve Mehmet Çolakoğlu ile birlikte Rize il sınırları içerisinde bulunan mahalle muhtarlarıyla Yakamoz Restoran’da bir araya geldi.
Başkan Halil Bakırcı belediye sınırları içerisinde 36 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade ederek, “Belediyemiz sınırları içerisinde 35 bin su abonesi var. Her aileyi de 4 kişi kabul edersek 140 bin nüfusumuz olması gerek. Ama şu an Rize merkez nüfusu 70 bin gözüküyor. Bu durum da belediye hizmetlerini aksatıyor.” Dedi
 
Başkan Bakırcı nüfus sayımında bu çarpıklığın mutlaka düzeltilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Şu an ülkemizde farklı sistemle nüfus sayımı yapılmaktadır. Belediyemiz hizmet verirken nüfus başına devletten yardım alır. Şu an yaptığımız çalışmalar sonucunda Rize belediye sınırları içerisinde 135 bin ila 150 bin arası bir nüfusumuz olmalı. Vatandaşlarımızın il merkezinde yazılmalarını istiyoruz. İl merkezinde yazılmayan ancak il merkezinde oturan vatandaşlarımıza belediye olarak hizmet götürmeyeceğiz. Bu kişiler suyu yüzde 20 daha pahalı kullanacak. Yine merkezde oturup merkezde yazılmayan kişilere su abonesi yapmayacağız. Muhtarlardan da kendilerine ikametgâh izni vermemelerini istiyoruz. Yine Valiliğimizin bu konuda bir çalışması var. Merkezde oturanlar merkezde yazılmazsa valilik olarak bu kişiler mahkemeye verilecek. Bu konuda vatandaşlarımız dikkat etmeli” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum