1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de yazılmayanın vay haline!
Rize'de yazılmayanın vay haline!

Rize'de yazılmayanın vay haline!

Rize belediye başkanı Halil bakırcı, Rize’de ikamet edip farklı yerlerde yazılan belediye başkan ve il müdürleri hakkında şikayette bulundu.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT - Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi kapsamında Rize'de ikamet edip farklı yerlerde yazılan belediye başkanları ve il müdürleri hakkında şikayette bulundu.
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 135- 140 bin arasında olan Rize Nüfusunun bilinçli olarak 100 bin'in altına çekilmeye çalışıldığını ileri sürüp Rize'de ikamet edip Rize dışında yazılanların şehirlerine ihanet ettiğini söyledi. Hizmet aldıkları yere ihanet edenler arasında belediye başkanları ve il müdürlerinin de bulunduğunu belirten Bakırcı, bu kişiler hakkında şikayette bulunduğunu açıkladı. Bakırcı yaptığı açıklamada, "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemi maalesef sağlıklı yapılamamaktadır. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü'nden aldığımız bilgiler ve kendimiz yaptırdığımız çalışmalar doğrultusunda Rize Şehir Merkezi nüfusunun 135 bin ile 140 bin arasında olduğunu tespit ettik. Ama ısrarla Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçları bize açıklanmak istenmiyor. Biz bilinçli olarak Rize nüfusunun 100 binin altına çekilmek istendiğini düşünüyoruz. Bazı bürokratlar tarafından Rize nüfusu 100 bin'in altına çekilmek istenirken Trabzon nüfusu şişiriliyor. Rize bu oyunu yaşarken birde Rize'de hizmet alıp Rize dışında yazılan hemşerilerimiz var. Maalesef hizmet aldığı yere ihanet eden bu hemşerilerimiz arasında belediye başkanları ve il müdürleri de var. Trilyonluk ihalelere, projelere ve ödemelere imza atan bu kişiler kendi devletlerini kandırıyor. Bu kişilerin imzalarına itibar edilemez. Hizmet aldığı yere bunu yapanların attıkları imzaya ben güvenmem. İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu, Derepazarı Belediye Başkanı Şaban Kalça, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, Çaykent Belediye Başkanı Mehmet Kazancı, Rize Kadastro Müdürü Hüseyin Ak ve Rize Bayındırlık Müdürü Şerafettin Yılmaz gibi bir çok kişi Rize'de ikamet etmelerine rağmen farklı yerlerde yazılmışlardır. Derepazarı Belediye Başkanı Şaban Kalça, kendi ilçesinde daire satın almamış Rize'de iki tane satın almıştır. Belediye başkanlarının kendi bölgelerin dışında ikamet etmeleri siyaseten uygun değildir. Şaban Kalça hakkında ve Rize'de ikamet edip Rize dışında yazılan diğer kişiler hakkında Rize Valiliği'ne şikayette bulunuyoruz."şeklinde konuştu.
Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan Derepazarı Belediye Başkanı Şaban Kalça, Bakırcı'nın iddialarını doğrulayarak konuyla ilgili daha sonra açıklama yapacağını belirtti. Rize Kadastro Müdürü Hüseyin Ak ise İHA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, "İstediğim yerde yazılırım. Kimseye hesap vermek zorunda değilim" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum