1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de Yeşilay konferansı
Rize'de Yeşilay konferansı

Rize'de Yeşilay konferansı

Rize’de Yeşilay Derneği tarafından “Gençlik sorunları ve madde bağımlılığı” konulu bir konferans verildi. Konferansa ilgi büyüktü.

A+A-

Dilek ASLAN - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Rize Temsilciliği tarafından “Gençlik sorunları ve madde bağımlılığı” konulu bir konferans verildi. Konferansa öğrenci, öğretmen ve velilerin yanı sıra 82. Yıl Devlet Hastanesi başhekimi Lütfü Çırakoğlu da katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Türkiye Yeşilay Derneği Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı amaçlarının gençleri uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan korumak olduğunu belirterek, “Günümüzde hiçbir felaket insanlığı sigara, alkol ve uyuşturucu salgını kadar tehdit eder duruma gelmemiştir. En tehlikeli düşman kalenin içindekidir. İşte bu sebeple insan ve toplumları tahrip edici zararlı alışkanlıklarla mücadeleyi gaye edinen “Yeşilaycılık”, kutsal bir vatan görevidir” dedi.
 
Konferansa konuşmacı olarak katılan psikiyatr Dr. Zelkif Akgül, Yeşilay’ın tarihini anlatarak gençlik ve bağımlılık konusunda bilgiler verdi. Akgül, konuşmasında “Sizler gelecekten daha umutlu olmalısınız. Küçüklerinize ve büyüklerinize karşı kuracağınız iletişimde mesafeyi çok iyi ayarlamalısınız. Bunu başardığınız zaman kötü alışkanlıklardan uzak kalırsınız. Gençleri zararlı ve kötü alışkanlıklara iten başlıca etkenler; aile bireyleri arasında iletişimi kuramamak, sevgi noksanlığı, kuşak farkı, yalnız yaşama ve özgür olma arzusudur. Bu nedenle kötü alışkanlıklara meyil vermemek için ailelerin çocuklarına karşı bu konularda bilinçli olmaları gerekmektedir. Kötü alışkanlıklara ve madde bağımlılığına kapılan bir kişinin alışkanlıklarından kopması çok zordur. Önemli olan bu alışkanlıklara başlamamaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum