1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'deki cesedin bağlantıları ne?
Rize'deki cesedin bağlantıları ne?

Rize'deki cesedin bağlantıları ne?

Bir süre önce Of ilçesinde testereyle kesilmiş kadın cesedi, öncesinde denizde bir bebek ve Rize'de çuvalda erkek. Cinayetlerdeki bağlantı ne?

A+A-

Trabzon'da 14 Mayıs’ta Of sahilinde başı, elleri ve bacakları testereyle kesilmiş halde bulunan kadın cesedinin sırrı henüz çözülememişken, önceki gün de Rize’de vücudu bel kısmından testereyle ikiye bölündükten sonra çuvala konulup denize atılmış bir erkek cesedi bulundu. Bedenin belden aşağısı olmayan ve kimliği henüz belirlenemeyen 25-30 yaşlarındaki bu kişinin, boğazı kesilerek öldürüldüğü belirlendi.
HER iki cesedin de düzgün bir şekilde testereyle parçalanmış olmasından yola çıkılarak, Of ve Rize’de cesetleri bulunan kadın ve erkeğin aynı kişi ya da kişilerce öldürüldüğü ihtimaline kesin gözüyle bakılmaya başlandı. Cinayetlerin aydınlatılabilmesi için Trabzon ve Rize’deki cinayet masası uzmanları ortak çalışma kararı aldı. Bu arada 2 Mayıs’ta Trabzon’da yine deniz kenarında bulunan bebek cesedinin de, bu olayla bağlantılı olabileceği değerlendiriliyor.
Trabzon’da 14 Mayıs’ta Of sahilinde başı, elleri ve bacakları testereyle kesilmiş halde bulunan kadın cesedinin sırrı henüz çözülememişken, önceki gün de Rize’de vücudu bel kısmından testereyle ikiye bölündükten sonra çuvala konulup denize atılmış bir erkek cesedi bulundu. Bedenin belden aşağısı olmayan ve kimliği henüz belirlenemeyen 25-30 yaşlarındaki bu kişinin, boğazı kesilerek öldürüldüğü belirlendi.
ÖNCE BEBEK, SONRA KADIN
Polis ve Jandarma ekiplerini günlerdir seferber eden karanlık cinayetler süreci şöyle başladı: Trabzon’un Yalıncak sahilinde 2 Mayıs’ta henüz 10-15 günlük olduğu saptanan bir bebek cesedi bulundu. Jandarmanın yaptığı tüm çalışmalara rağmen bebeğin ailesi tespit edilemedi. Bu olay esrarını korurken 14 Mayıs’ta Of'un Kaledibi sahilinde başı, elleri ve bacakları kesilmiş bir kadın cesedi bulundu. Bu kez polis ekipleri harekete geçerek, kayıp listelerinden yola çıktı ancak cesedin kimliğini belirleyecek bir bulgu elde edilemedi. Yapılan incelemede 25-30 yaşlarında olduğu tahmin edilen kadının testereyle düzgün bir şekilde parçalandığı saptandı.
BİR CESET DE RİZE’DE
Her iki olayla ilgili soruşturma sürerken, önceki gün de Rize’nin İslampaşa Mahallesi’nde deniz kıyısında bir erkek cesedi bulundu. Boğazı kesilerek öldürüldükten sonra, yine testereyle bel kısmından vücudu ikiye bölünen ve çuvala konulduktan sonra denize atıldığı saptanan 25-30 yaşlarındaki erkek cesedinin kimliği belirlenemedi. Belden aşağısı bulunamayan bu kişiyi de, Of’ta cesedi bulunan kadını öldüren kişi veya kişilerin infaz etmiş olabileceği ihtimaline kesin gözüyle bakılıyor.
ORTAK ÇALIŞMA KARARI
Kamuoyunda infial uyandıran karanlık cinayetlerin çözülebilmesi için Trabzon ve Rize emniyet müdürlüklerinin cinayet masası dedektifleri ile her iki kentteki Jandarma ekipleri ortak çalışma kararı aldı. Cinayetlerin faili meçhul kalmaması için diğer bölge illerinin emniyet ve jandarma birimlerinden de bu çalışmaya katkı vermeleri istendi.
NAMUS İNFAZI OLABİLİR
Trabzon ve Rize’deki deneyimli cinayet masası dedektifleri, bebek, kadın ve en son bulunan erkek cesedi arasında bağlantı olabileceği ihtimaline kesin gözüyle bakıyor. Uzmanlar, bebeğin doğmasıyla birlikte ortaya çıkan bir gayri meşru ilişki sonucu, önce bebeğin, sonra annenin, ardından da aşığının öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde yoğunlaştı. Bir polis yetkilisi, "Muhtemelen evli bir kadın, başkasından çocuk sahibi olduğu için toplu infaz yapılmış. Bu işte zanlının tek olmadığı, olayın namus için işlendiği kesin gibi… Aydınlatılabilmesi için oldukça kapsamlı bir çalışma içindeyiz" dedi. Cesetlerden alınan doku örnekleri DNA karşılaştırması yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildi. Adli Tıp’tan gelecek rapor, ölen kadın ve erkeğin, bebeğin anne babası olup olmadığını netleştirecek, böylelikle cesetler arasında bağlantı olup olmadığı kesinleşecek. Soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız