1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'deki ilginç binaya meraklı akını
Rize'deki ilginç binaya meraklı akını

Rize'deki ilginç binaya meraklı akını

Rize’de dik bir yamaca inşa edilen ve 164 basamak merdiven çıkılarak ulaşılabilen apartmanın basında haber olması, meraklılarını buraya akın ettirdi!

A+A-

Rize’de dik bir yamaca inşa edilen ve 164 basamak merdiven çıkılarak ulaşılabilen apartmanın sakinleri araç yolunun bir an önce yapılmasını isterken, binayla ilgili haberlerin basında yayınlanmasının ardından, çok sayıda meraklı da ilginç yapıyı görmek için mahalleye geliyor. Hemen hemen tüm daireleri satılan apartmanı görenlerin çoğu ise, “Bedava verseler oturmam” diyor.

Piriçelebi Mahallesi’ndeki 8 katlı apartmanda oturanlar da bir hayli sıkıntılı. Her gün 8 kat merdiven inip çıkmak zorunda olan bina sakinlerinden 51 yaşındaki Resul Birinci, birinci katta oturduğu için şanslı olduğunu ancak yol sorununun bir an önce cözülmesi gerektiğini belirtti.

Birinci, “Yol sorunu çözülemeyince müteahhit 164 basamaklı merdiven yaptı. Merdivenleri çıkarken 3 kez oturup dinleniyorum. 10 yıl sonra çıkamayacağım için bu daireyi satmak zorunda kalacağım. Genç birine vereceğim ki kolayca inip çıkabilsin” diye konuştu.

27600

‘BEDAVA VERSELER OTURMAM’

Bu arada, gazete ve televizyonlarda binayla ilgili haberlerin yer almasının ardından yapıyı görmek için Piriçelebi Mahallesi’ne gelenlerin sayısı da arttı. Merak edip görmeye gelenlerden Dursun Köse, “Bedava verseler oturmam. Bina güzel ama yeri hoşuma gitmedi. Ulaşımı ve çıkışı zor” derken, Sadık Toptan da, “Zeminden bakınca binanın üst katı sanki 50’inci kat gibi görünüyor. Buradan aşağıya bakmak herkesin harcı değil. Hele benim hiç değil. Ben yüksekten çok korkarım. Bedava verseler almam” diye konuştu.

Binayı inşa eden ustalardan İbrahim Yüksel de yapım aşamasında zeminin kaya olması nedeniyle zorlandıklarını belirterek, “Temel yapımı sırasında zemindeki kaya kırıcılarla parçalandı. Zemin işi bitince temeli attık. Düz ya da eğimli fark etmiyor. Biz ustalığımızı yaptık. Ama bina çok güzel oldu” dedi.

27601

TÜM DAİRELER SATILDI

İlginç apartmanda teras katı haricindeki dairelerin tamamının satıldığı belirtildi. Dairelerin 70 ile 100 bin lira arasında değişen fiyatlarla alıcı bulduğu belirtildi. Müteahhit Yakup Göngör de, binanın arka kısmına yeni bir bina inşaatına başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum