1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'den demokratik tepki
Rize'den demokratik tepki

Rize'den demokratik tepki

Rize'deki bazı sivil toplum kuruluşları, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ülkede oluşturulmak istenen kaos çabalarına tepki gösterdi.

A+A-

MEMUR-SEN Rize İl Temsilciği, Rize Ziraat Mühendisleri Odası, Ensar Vakfı Rize Temsilciği, Rize İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (RİHDER), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi, Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) ve Rize Ziraatçılar Derneği tarafından yapılan ortak açıklamada, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgi ülkemizde suni gerginlik ortamı oluşturulmaya, halkın yakalamış olduğu huzur, mutluluk ve istikrar ortamının demokrasiyi içine sindirememiş bazı çevreler tarafından bozulmaya çalışıldığı belirtildi.
 Bu arada MEMUR-SEN'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM BİR-SEN) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, YÖK'ün görevinin cumhurbaşkanı tayin etmek olmadığını söyledi. Gündoğdu, EĞİTİM BİR-SEN Rize yetkilileri ile Öğretmenevi'nde değerlendirme toplantısı öncesi yaptığı konuşmada, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in önceki gün cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamalarına sert tepki gösterdi. Türkiye'nin geldiği noktada demokratikleşmenin çok daha öne çıktığının görüldüğünü belirten Gündoğdu, "Demokratikleşmenin önündeki engellerin başında; toplum mühendisliğinin, bu millete rağmen, milletin değerlerine rağmen, milletin değerleri ile kavga ederek hala 28 Şubat'lardan, 12 Eylül'lerden medet umanların varlığı ve gürültü kirliliği oluşturduklarına da maalesef tanık olmaktayız. Kanaatimizce demokratikleşmenin önündeki en büyük engel; bürokratik oligarşinin zirvesini oluşturan YÖK'tür. Kurulduğu 1982 yılından beri bütün faaliyetleri yıkımı, milletin değerleri ile kavgayı, meclisin iradesine saygısızlığı, devlet içerisinde devlet konumu gibi anti demokratik çıkışları içeriyor. Hiç mi doğrusu yok? Bozuk saat gibi günde iki kez doğruyu gösteriyor. Ama o da milletin değerlerine denk gelmiyor." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum