1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeli, Çankaya işinden tedirdin!
Rizeli, Çankaya işinden tedirdin!

Rizeli, Çankaya işinden tedirdin!

Rizeli hemşehrileri, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması halinde Ak Parti'nin performansının düşmesinden endişe ediyor.

A+A-

Göktürk FIRAT - Recep Tayyip Erdoğan'ın Rizeli hemşehrileri, Başbakan'ın cumhurbaşkanı olmasını çok istediklerini, ancak bu durumda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin performansının düşmesinden endişe duyduklarını belirttiler.
Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlenirken, henüz aday olup olmayacağı netleşmeyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rizeli hemşehrilerini de farklı bir heyecan sardı. Hemşehrileri Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasını istediklerini, ancak partinin performansının düşmesinden endişe duyduklarını dile getirdi. Rize'de "Kırkayak" lakabı ile tanınan AK Parti Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan'ın amcası Fazlı Toptan ise Başbakan Erdoğan'a nasihatlerde bulunarak, "Cumhurbaşkanı olursa kalanların partiyi Erdoğan gibi yönetebileceğini sanmıyorum. Yine de cumhurbaşkanı olmasını elbette istiyoruz. Bir evlat eğer babasının iyi olmasını istemiyorsa iyi evlat değildir. Cumhurbaşkanı devletin babasıdır. Başbakan onun öz kardeşidir. Bunlar büyük olursa arkalarındakiler de büyür. Küçük olurlarsa arkalarındakiler de küçülür. Başbakanımız üç şeye dikkat etsin; konuştuğu kişinin gözlerine baksın, yürürken önüne baksın, otururken arkasına baksın. Otururken arkana bakmazsan, koltuğunu alırlar yere oturursun. Cumhurbaşkanı olduğu zaman arkasını da gözetmeli. Gözetmezse parti biter. Benim endişem cumhurbaşkanı olması halinde partinin bitmesidir. Yerine bırakacağı kişinin gelinen noktayı çok daha ilerilere taşıması gerekir. Kişinin sözü kilosundan ağır olmalıdır. Bunu yapan başarılıdır. Bunu yapamayan ağırlığını kaybetmiş demektir" dedi.
Fahrettin Kaya isimli vatandaş ise Türkiye'nin yakalamış olduğu istikrarın devamı için Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması gerektiğini ifade ederek "Bir Rizeli olarak elbette sayın Başbakanımız'ın cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz. Türkiye'nin 2003 yılı şartları ile bugünkü şartlarına baktığımız zaman ülkemiz dış siyasetten iç siyasete, özellikle ekonomik alanda kendisini toparlamış durumda. Bu istikrarın devamı için sayın Başbakanımız'ın cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum