1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZELİ ARICILARA 1100 KOVAN DAĞITILDI
RİZELİ ARICILARA 1100 KOVAN DAĞITILDI

RİZELİ ARICILARA 1100 KOVAN DAĞITILDI

Rize'de Organik Arıcılığın Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında; Ardeşen, Çamlıhemşin, Fındıklı ve Pazar'daki arıcılara kovanları teslim edildi.

A+A-

Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce uygulanan ''Rize İlinde Organik Arıcılığın Yaygınlaştırılması Projesi '' kapsamında Ardeşen Belediye toplantı salonunda düzenlenen törenle Ardeşen, Çamlıhemşin, Fındıklı ve Pazar İlçelerinde organik arıcılık faaliyetinde bulunan arıcılara kovanları teslim edildi.

kovan6.jpg

Ak Parti Rize Milletvekili ve Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı, Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Ak Parti Rize Milletvekili Adayları Osman Aşkın Bak ve Hikmet Ayar tarafından 37 arıcıya 1100 adet kovan dağıtımı yapıldı.

kovan5.jpg

Törene, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin Rize İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü şafak Bulut, Arıcılar Birliği Başkanı Fevzi Civaoğlu, birim müdürleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

kovan3.20150422181954.jpg

YAZICI “ARI GİBİ ÇALIŞIYORUZ”

Ak Parti Rize Milletvekili ve Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı, arıcılık faaliyetlerinin önemine vurgu yaparak, tarımsal örgütlenmeye her zaman önem verdiklerini, üreticiyi desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Yazıcı, “Arı gibi çalışıyoruz. Tarımsal örgütlenme son derece önemli. Üreticilerimizi her zaman destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

kovan4.jpg

ORGANİK TARIM DESTEĞİNDE 8 KAT ARTIŞ

Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar Rize’de çaydan sonra arıcılığın önemli bir ekonomik faaliyet haline geldiğini vurgulayarak, “Son dört yılda Rize’de yapılan tarımsal destekleme tutarı 43 milyon TL’ye ulaşmış ve sürekli yükselen bir grafik göstermektedir. Organik tarım desteği bir önceki yıla göre yaklaşık olarak 8 kat artmıştır. Bütün bunlar memnuniyet verici gelişmelerdir” dedi.

kovan2.20150422182020.jpg

kovan1.20150422182032.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum