1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeli balıkçılardan eylem
Rizeli balıkçılardan eylem

Rizeli balıkçılardan eylem

Rize'de Karadeniz Sahil Yolu çalışmaları nedeniyle barınakları yıkıldığı ve alt yapı sorunu yaşadıklarını belirten balıkçılar eylem yaptı.

A+A-

Göktürk FIRAT - Sınırlı Sorumlu Merkez Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Mesut Rakıcı, 4 yıldır kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirtti. Karadeniz Sahil Yolu çalışmaları nedeniyle yıkılan balıkçı barınaklarının protokol gereği Karayolları tarafından yapılmasının planlandığını ifade eden Rakıcı, "Ancak balıkçılarımızın yeni barınakları yapılmadığı gibi faaliyet sürdürdükleri barınakları yıkılmış, balıkçılarımız mağdur edilmiştir.

Önlerine çeşitli engeller çıkarılarak balıkçılık yapmaları engellenmiştir. Artık yetkililere sesimizi duyurmak ve bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Balıkçıların mağduriyetinin ortadan kaldırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından yaklaşık 40 balıkçı teknesi Rize Limanı'ndan taşıdığı pankartlarla denize açıldı. İslampaşa Mahallesi'ne kadar giden tekneler daha sonra Rize Limanı'na gelerek eylemlerini olaysız bir şekilde tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız