1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZELİ GENÇ KIZLARA ALTIN NASİHATLER
RİZELİ GENÇ KIZLARA ALTIN NASİHATLER

RİZELİ GENÇ KIZLARA ALTIN NASİHATLER

Eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, Rize Kız Teknik Meslek Lisesi’nde, genç kızlardan modaya uymamalarını, inançlı olmalarını istedi

A+A-

Eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, RENK Projesi’ne destek vermek için Rize Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde düzenlenen Kariyer Günü’nde konuştu.

Eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, Rize Valiliği tarafından yürütülen Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi'ne destek vermek için Rize Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde düzenlenen Kariyer Günü’ne katıldı. Kahraman ilk olarak öğrenciler ile kitap okuyup okul öğretmenleriyle sohbet etti.

topl.20150213133406.jpg

Kahraman’dan önce söz alan Rize Valisi Ersin Yazıcı, öğrencilerden geleceklerine dair hayaller kurmalarını, o hayallerine ulaşmak için ise gereken ne ise onları yapmalarını istedi.

Kahraman ise konuşmasına, genç kızlara yönelik “Merhaba müstakbel anneler. Sanatkarlar. Hepinizi muhabbet ile selamlıyorum” sözleri ile başladı.
Kahraman, genç kızlardan modaya uymayarak, inançlı olmalarını isteyip, örnek olarak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ı gösterdi.
Kahraman, “Kitap okuyacağız. Kitap ile dost olacağız. İyi bir anne olacağız. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, dünya çapında bir lider. Ortaokul dönemlerinden bu yana tanıdığım, tanımaktan gurur duyduğum ve Rizeli oluşundan dolayı iftihar ettiğim ve sevdiğim bir kişi. Annesi Tenzile hanım. Tayyip bey diyor ki ‘annenin ayağının altı öpülür’ çocuklarınız ayaklarınızın altını öpsün. Çünkü temel sizsiniz. Yavruları siz doğuracaksınız, büyüteceksiniz, eğiteceksiniz. Sizin sütünüzü emecek. Hani derler ya ‘helal süt emmiş’ veya ‘sütü bozuk’... Süt çok mühim hadise. İyi bir anne olmak lazım. İnançlı olmak lazım. Bugün varız, yarın yokuz. İnsan hayatında üç alem var. Fani alem. Şu an içerisinde yaşadığımız alem. İkincisi berzah alemi. Kıyamet gününe kadar olacağımız alem. Bütün ruhlar orada. Son olarak da beka alemine gideceğiz. Cenabı Hakk'ın vaadi var. ‘Bütün Müslümanları cennetimde haşredeceğim’ diyor. Hepimiz cennetlik olacağız. Tüm sevdiklerimiz ile ve yakınlarımız ile buluşacağız. Ebediyen birlikte olacağız. Çünkü Cenabı Hakk vaadinden dönmez. İnançlı olacağız. Modaya uymayacağız. Moda geçicidir. Moda gündelik bir hadisedir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum