1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeli gence Samsunlu sahip çıktı!
Rizeli gence Samsunlu sahip çıktı!

Rizeli gence Samsunlu sahip çıktı!

Rize'de ailesi tarafından eve alınmadığı iddia edilen görme engelli gence, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun İl Başkanlığı sahip çıktı.

A+A-

Rize'de 2 yaşında geçirdiği menenjit hastalığı sonrasında gözleri kör olan Ali Top (28), 3 yaşındayken anne ve babasının ayrılması üzerine anneannesi ve dedesi tarafından büyütüldü. Anneannesi ve dedesinin ölmesinin ardından TIR şoförü babasının kaybolması, annesinin ise başka bir kişiyle evlenmesi sonucu ortada kalan Top, tren garlarında ve otobüs terminallerinde yatıp kalkmaya başladı. Babasını bulmak ümidiyle gittiği İstanbul'da Küçük Çekmece Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından 18 yaşına kadar koruma altına alınan Top, yaşı dolduktan sonra tekrar sokaklara dönmek zorunda kaldı. İstanbul'da kendi çabasıyla seyyar satıcılık yapmaya başlayan Ali Top, daha sonra Samsun'a geldi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yatıp kalkan Top, çareyi AK Parti Samsun İl Başkanlığı'na sığınmakta buldu.
 
Geçirdiği menenjit hastalığı sebebiyle sağ bacağı ve sağ kolu da tutmayan Ali Top, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İhsan Akman'dan kendisine sahip çıkılmasını isteyerek, yoksa intihar etmeyi düşündüğünü söyledi. Tek güvencesinin kendisine uzatılacak bir yardım eli olduğunu dile getiren Top, "Ben dilenci değilim. Ben bu ülkede ölmek değil, yaşamak istiyorum. Ama resmi kurumlar dahil bana kimse sahip çıkmıyor. Annem, üvey oğlunun tehdidiyle sokakta kalmamak için beni reddediyor. Zor durumdayım. Hemşehrim olan sayın Başbakanımız'dan sadece iş istiyorum. Kimin kapısını çaldıysam 5-10 kuruş verip beni gönderiyorlar. Bu çözüm değil. Ben daha ne kadar sokaklarda yatıp kalkacağım bilmiyorum" dedi.
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Akman özürlü gence sahip çıkarak, kamu kurum ve kuruluşlarının bayram tatilinde olması sebebiyle genci geçici bir süre için bir otele yerleştirdi. Akman, tatil bitiminde gereken tüm yardımların ve desteğin sağlanacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız