1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeli öğrenciler İspanya yolcusu
Rizeli öğrenciler İspanya yolcusu

Rizeli öğrenciler İspanya yolcusu

Rize'nin Pazar, Ardeşen ve Çayeli ilçesinden toplam 25 öğrenci ve 4 öğretmen, web programcılığı projesi kapsamında 1 ay İspanya'da kalacak.

A+A-

Leonardo Da Vinci-AB Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik projeleri çerçevesinde “Web Programcılığında Veri Tabanı Yönetimi” isimli Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca kabul edilen proje kapsamında Rize’nin Pazar, Ardeşen ve Çayeli ilçelerindeki 4 okuldan toplam 25 öğrenci ile 4 öğretmen İspanya’ya gidecek.

Sunulan bin 799 teklifin onaylanan 221 projesi arasına yer alan ve bütçesi 62 bin Euro olan proje ile Rize’den toplam 29 kişi Nureler Education şirketi aracılığıyla 02–29 Mayıs 2010 tarihleri arasında proje konusuyla ilgili eğitim alacaklar.
27622
İspanyaya gidecek olan ekipte; proje sahibi Çayeli Barbaros Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden 12 öğrenci ve proje ortaklarından Çayeli Kız Meslek Lisesinden 4 öğrenci, Pazar Denizcilik AML ve Endüstri Meslek Lisesi’nden 4 öğrenci, Ardeşen ATL, Denizcilik AML ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nden de 5 öğrenci olmak üzere toplam 25 öğrenci yer alacak. Ayrıca her okuldan birer kişi olmak üzere 4 Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmeni de öğrencilere refakat edecek.
27623
Proje ile ekonomik imkânsızlıklardan dolayı öğrendiğini uygulamada problem yaşayan, kendi imkânları ile yurtdışına gidemeyecek öğrencilere olanak sağlanması amaçlanıyor.
27624
Proje sonunda öğrencilerin Web Programcılığında veri tabanı oluşturma ve bunları yönetme konusunda becerilerini daha da arttırarak, yabancı dil seviyelerini yükseltmeleri hedefleniyor. Ayrıca öğrenciler bu eğitimi aldıktan sonra edindikleri bilgileri il içindeki okullara panel ve sempozyum düzenleyerek aktaracaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum