1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeli raftingciler Avusturya yolcusu
Rizeli raftingciler Avusturya yolcusu

Rizeli raftingciler Avusturya yolcusu

Aldığı derecelerle kendini kanıtlayan Rize Belediyesi Rafting takımı Avrupa şampiyonasında Türkiye’yi temsil etmek üzere Avusturya’ya gidiyor.

A+A-

Ahmet Yavuz DAL - Yapmış olduğu dereceler sonrası Avrupa Rafting şampiyonasına katılmaya hak kazanan Rize Belediyesi Rafting takımı hazırlıklarına başladı. 17 Mayıs 2007 tarihinde Avusturya’da yapılacak olan yarışma; Sprint kafa kafaya, Slalom ve Nehir inişi olarak üç kategoride gerçekleşecek.

Rize Belediyesi Rafting takımı kaptanı İbrahim Sarı, yarışma ile ilgili yaptığı açıklamada“İlimizde ve dışarıdaki diğer yarışmalarda yapmış olduğumuz dereceler dünya standartlarındadır. Takımıma güveniyorum. Eğer takım gününde olursa Avrupa şampiyonu oluruz. Ya da iyi bir derece yaparız” dedi.

Sporcularla bir araya gelen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise, bölgenin kalkınmasında turizmin oldukça önemli bir rol oynadığını belirterek Turizmde çeşitliliği artırmak gerektiğini söyledi.

Rafting sporunun bu anlamda önemli katkılar sağlayacak bir spor dalı olduğunu vurgulayan Bakırcı, “Rafting sporunu daha geniş kitlelere yayarak geliştirmemiz gerekiyor. Biz Belediye olarak hem bu sporun gelişmesine hem de Turizmde çeşitliliğin artmasına yardımcı oluyoruz. Sporcularımızı gösterdikleri başarıdan dolayı kutluyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız