1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeli şampiyon, madalyasını başbakana verdi
Rizeli şampiyon, madalyasını başbakana verdi

Rizeli şampiyon, madalyasını başbakana verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rizeli hemşehrisi dünya şampiyonu karateci Enes Erkan, kazandığı altın madalyayı Başbakan Davutoğlu'na hediye etti

A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya'da düzenlenen 22. Dünya Büyükler Karate Şampiyonası'nda derece elde eden Karate Milli Takımı sporcularını ve Türkiye Karate Federasyonu yöneticilerini kabul etti.

madalya5.jpg

Başbakan Davutoğlu, Bakanlar Kurulu Toplantısı öncesi Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ile Almanya'nın Bremen kentinde 5-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 22. Dünya Büyükler Karate Şampiyonası'nda 2 altın, 3 bronz madalya alan Karate Milli Takımı sporcularını kabul etti. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen kabul, yaklaşık yarım saat sürdü. Kabulde milli sporcularla tek tek tokalaşan ve onları tebrik eden Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hemşehrisi olan Rize'nin Güneysu ilçesinden dünya şampiyonu Milli Karateci Enes Erkan'la yakından ilgilendi.

madalya4.jpg

MİLLİ KARATECİ ALTIN MADALYAYI BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA HEDİYE ETTİ
Milli Karateci Enes Erkan, Dünya Şampiyonası’nda kazandığı altın madalyayı, "Bu üst üste kazandığım ikinci dünya şampiyonluğu Sayın Başbakanım. Madalyamızı gördükçe hem branşımızı hem de bizi unutmazsınız. Ben tekrar alırım" diyerek Başbakan Davutoğlu'na hediye etti. Başbakan Davutoğlu, "Zaten hiç unutmayız, bu madalyayı en güzel yerde saklayacağım" karşılığını verdi.
Altın madalya kazanan bir diğer Milli Karateci Serap Özçelik ise, Başbakan Davutoğlu'na kırmızı-beyaz güllerden oluşan çiçek buketi takdim etti.

madalya3.jpg

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU İLE SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU ARASINDA RENKLİ DİYALOG
Başbakan Davutoğlu, kabulün ardından milli sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu sırada koridorda bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu heyetin yanına gelerek, "Sayın Başbakanım, sporcularımızın her birinin sağlıkları sıhhatleri yerinde. Bir ihtiyaçları olursa her türlü desteği veririz" dedi.

madalya2.jpg

Başbakan Davutoğlu ise, "Bunların sağlık problemleri yok ancak rakiplerinin oluyor" karşılığını verdi.
Milli Karateci Enes Erkan, 2012 yılında Paris'teki şampiyonadan sonra bir kez daha altın madalya kazanarak, "Dünya Şampiyonası'nda üst üste şampiyonluk yaşayan ilk Türk karateci" olarak tarihe geçmişti.

madalya1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız