1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeli yol arkadaşı konuştu!
Rizeli yol arkadaşı konuştu!

Rizeli yol arkadaşı konuştu!

Hrant Dink’e suikastı gerçekleştiren katil zanlısı Ogün Samast’la aynı otobüste yolculuk yapan Rizeli, mola yerinde zanlıyla neler konuştu!

A+A-

Muhammet KAÇAR - AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’e yönelik suikastı gerçekleştiren katil zanlısı Ogün Samast’la aynı otobüste yolculuk eden Rizeli Yunus Emre Genç, “Telaşlı ve panik havasındaydı. Otobüs geç kalktı diye otogarda bağırıp çağırdı'' dedi.
Ustabaşı olarak çalıştığı Tuzla’daki seramik fabrikasından yıllık iznini alarak memleketi Rize’ye geldiğini anlatan 34 yaşındaki Yunus Emre Genç, Metro Turizm’in İstanbul Bayrampaşa Otogarı’ndan dün saat 10.30’da hareket edecek otobüsüne binmek üzere bir saat önceden geldiğini belirterek, “Görevliler otobüsün 10.30’da değil de 13.30’da kalkacağını söyledi. Bu sırada cinayeti gerçekleştirdiğini sonradan öğrendiğim katil zanlısı Ogün Samast görevlilere bağırıp çağırmaya başladı. ‘10.30’da kalkacak otobüs niye 13.30’da kalkacak? Bu nasıl şirkettir? Böyle adaletsizlik olmaz... İki saattir burada bekliyorum. Yazık günah değil mi’ diye bağırdı. '' dedi.
 
Ogün Samast’ın bu tavrıyla kendini biraz belli ettiğini kaydeden Genç, şöyle devam etti: “Sonra bekledik, saat 13.30’da 34 JAZ plakalı otobüs geldi, bindik ve yola çıktık. Samsun’a gelene kadar hiç görüşmedim. Samsun yakınlarında otobüs bir yerde mola verdi. Burada yanına yaklaştım, tanışmak için adımı söyledim, ‘Nasılsın, iyi misin? İsmin ne?’ diye sordum. O da bana, ‘İsmim sana lazım değil’ dedi. Ben yine de tanıştığımıza memnun olduğumu söyledim. İşte öyle sohbete başladık. İstanbul’da terminalde bağırıp çağırmasının dikkat çektiğini anlattım. ‘Hayatta olur böyle şeyler. Onlara kızdım, bağırdım çağırdım. İnsanları kullanıyorlar. İki buçuk saat otogarda bekletiyorlar’ diye yakındı. Nereli olduğumu sordu, Rizeli olduğumu ve İstanbul’da çalıştığımı söyledim. İzne gittiğimi anlattım. Samimiyet artınca tekrar ismini sordum. Bana yine, ‘Adım lazım değil’ diye yanıt verdi. Nereli olduğunu da söylemedi. Sonra kafasını çevirip otobüsün arkasına gitti. Elinde bir telefonla sürekli görüşüyordu. Yolculardan hep uzak duruyordu.'' Yunus Emre Genç, “Niye böyle acele ve telaş ediyor diye şüphelendim. Bir panik havası vardı. Daha sonra da Samsun’da yakalandı. İyi bir delikanlıya benziyordu. Ama bana ismini söylemedi, köyünü söylemedi. İlk kez böyle biriyle karşılaştım'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
12 Yorum