1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'nin bayrağına rakip çıktı
Rize'nin bayrağına rakip çıktı

Rize'nin bayrağına rakip çıktı

53 metre uzunlukla dünyanın en büyük bayrağı Rize'deydi. Ama Formula 1 yarışlarıyla adını dünyaya duyuran Akfırat Belediyesi işi bozdu!

A+A-

Formula 1 yarışlarıyla adını dünyaya duyuran Akfırat Belediyesi, Türkiye'nin göndere çekilmek üzere yapılan en büyük bayrağını semalarında dalgalandırmaya hazırlanıyor. 55 metre yüksekliğindeki bir direğe çekilecek olan 337.5 metrekare büyüklüğündeki dev bayrak, göndere çekilecek dünyanın en büyük bayrağı olma özelliğini de taşıyor.
Türkiye'de göndere çekilmiş şimdiye kadarki en büyük bayrak, Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından Rize Çaykur Ziraat Çay Bahçesi'nde 53 metre uzunluğundaki bir direğe çekilen 300 metrekare büyüklüğünde bayrak.
 
Dünyanın göndere çekilmek üzere hazırlanmış en büyük bayrağı Akfırat'ta dalgalanacak. Yeni yapılan belediye binası önünde 55 metre yükseklikteki direğe çekilecek olan bayrak, Anadolu Yakası'nın hemen hemen bütün ilçelerinden görülebilecek. 20 işçinin 2 ayda diktiği 15x22.5 ebatlarında, toplam 337.5 metrekare büyüklüğünde ve 60 kilogram ağırlığındaki bayrak, özel bir paraşüt kumaşından dikildi. Bayrağın ay-yıldız ebatları ise 10x15 metrekare büyüklüğünde. 60 santimetre çapında ve 4 parçadan oluşan bayrak direğinin temeli için 2.5 ton beton arma demir, 60 metreküp de beton kullanıldı.
 
Gönder, 18 adet 32'lik çelik vidayla zemine monte edildi. Uçakların çarpmaması için tepesinde solar lamba bulunan direğe bayrak, çelik halatlı motor sistemiyle çekilecek ve 360 derece dönebilecek. Bayrak, deniz seviyesinden 250 metre yükseklikte olan Akfırat'ın en yüksek bölgesine dikilecek. Büyüklüğü nedeniyle bir futbol sahasında dikilen dev bayrak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda büyük bir törenle göndere çekilecek.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız, Akfıratta her yönüyle farklı bir şehirleşme ve hızlı bir değişim yaşandığını belirtti. Bu değişikliği simgeleştirmek istediklerini ifade den Yıldız, şöyle konuştu:
"Özellikle Formula 1 yarışları sırasında belediye santralimiz adres sormak isteyenlerce kilitleniyor. TEM Otoyolu ve D 100 Karayolu'nda seyreden tüm vatandaşlarımız artık bu bayrağı görüp Formula 1 pistine kolaylıkla gelebilirler."
Daha büyük ölçülerde bayrak yapılmasına rağmen, göndere çekilmiş bu ölçülerde bayrak bulunmadığını vurgulayan Yıldız, ''Araştırmalarımızda göndere çekilmiş bu büyüklükte bir bayrağın olmadığını gördük. Dolayısıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na da gireceğimize inanıyorum. Bu bayrak Akfırat'ın simgesi olacak'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum