1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'nin bu yaylasında bu asırda elektrik yok!
Rize'nin bu yaylasında bu asırda elektrik yok!

Rize'nin bu yaylasında bu asırda elektrik yok!

Dikkaya, Çayırdüzü, Behice, Güllü ,Doğanay ve Şehitlik Köyü olmak üzere yedi köy halkının kullandığı 380 haneli Koçdüzü Yaylası sakinleri elektrik istiyor.

A+A-

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Dikkaya, Çayırdüzü, Behice, Güllü ,Doğanay ve Şehitlik Köyü olmak üzere yedi köy halkının kullandığı 380 haneli Koçdüzü Yaylası sakinleri elektrik istiyor.

Yaz mevsiminde 5-6 ay boyunca turizm ve hayvancılık faaliyetleri yaparak geçimlerini sağlayan yayla halkı, elektrik olmadığı turizm sektöründe geride kaldıklarını ve ürettikleri sürün ürünlerini muhafaza edemediklerini ifade ediyor.

yayla.20140930145826.jpg

Konuyla ilgili açıklama yapan Mekaleskirit Derneği Başkanı Kemal Kurkut, ''Koçdüzü yaylası yılllardan beri ortak olarak Dikkaya, Çayırdüzü, Behice, Güllü, Doğanay ve Şehitlik Köyü halkı tarafından turizm ve hayvancılık faaliyetleri yapmak için kullanılıyor. Turizme kazandırılmasını istediğimiz yaylamızın elektriksiz kalmasına anlam veremiyoruz'' dedi.

yayla2.20140930145841.jpg

Yaylada 380 hane olmasına rağmen, yaylaya elektrik verilmediğini söyleyen Kurkut, ''Burada otlattığımız 400'e yakın büyük baş, 1000'e yakın Küçükbaş hayvanımız var. Bunlardan ürettiğimiz ürünleri elektrik olmadığı için muhafaza edemiyoruz, ürünlerimizi ekonomiye kazandıramıyor ve ürün çeşitliliğini arttıramıyoruz. Köylülerimiz geceleri mum ve lüks ışığıyla evlerinde aydınlanıyor, devletimizin yaylamıza elektrik bağlayarak bu ilkelliğe artık son vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum