1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'nin eksikleri nazar değmesin diye bekliyor!
Rize'nin eksikleri nazar değmesin diye bekliyor!

Rize'nin eksikleri nazar değmesin diye bekliyor!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: Rizeliler alınmasın ama nazar bozması için sembolik olarak bazı eksikliklerin kalmasında da yarar var!

A+A-

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Rize’ye geldi.
İlk olarak Rize Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, Rize Valiliği onur defterini imzaladı. Vali Ersin Yazıcı burada Bakan’a can süsleme ve Rize’ye ait gıda ürünlerinin yer aldığı bir sepet hediye etti. Müezzinoğlu sepetin içerisindeki şişeyi göstererek ne olduğunu sordu. Yazıcı, şişenin likapa reçeli olduğunu aynı zamanda Rize’nin ürünleri tanınmış ürünleri arasında Anzer balı da bulunduğunu söyledi. Bakan bunun üzerine sepette bal olup olmadığını sordu. Yazıcı sepette bal olmadığını belirtince Bakan Müezzinoğlu, “Bilelim sonra hastanelik olmayalım” dedi. Bakanın açıklaması gülümsemelere neden oldu.

bakan2.20140918201505.jpg

Yazıcı daha sonra Vali Ersin Yazıcı’nın makamına giderek burada kendisinden brifing aldı. Vali Yazıcı Rize ilindeki sağlık kurularının Artvin’e de hizmet verebilecek düzeyde olduğunu ifade edip Rize’nin sağlık alanında küçük sayılabilecek eksiklikleri olduğunu ifade etti.

bakan1.20140918201521.jpg

Bakan Müezzinoğlu, küçük eksiklikleri nazar bozması için gidermedikleri yönünde espri yaparak, “Rize’nin sembolik sorunları kaldığı kanaatindeyim. Rizeli hemşerilerim alınmasın ama nazar bozması için sembolik olarak bazı eksikliklerin kalmasında da yarar var. Korkuyorum nazar değecek diye. Dana iyiyi daha güzeli yapmak istiyoruz. Varsa aksayan yönler bugün bunun değerlendirmesini yapacağız. İmkanlarımızın el verdiği ölçüde desteği sağlayacağız” dedi.
Bakan Müezzinoğlu ardından sağlık personeli ile yaklaşık 1 saat süren basına kapalı bir toplantı yaptı. Ardından yine basına kapalı olarak Rize Devlet Hastanesi’ni gezdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum