1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'nin kurtuluş sergisi açıldı
Rize'nin kurtuluş sergisi açıldı

Rize'nin kurtuluş sergisi açıldı

Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Rize Belediyesi tarafından resim ve fotoğraf sergisi açıldı

A+A-

Muhammet KAÇAR - Şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Rize Belediyesi tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezinde resim ve fotoğraf sergisi açıldı. İlin tarihi fotoğraflarının yanı sıra ressam Gülay Tok ve öğrencilerinin yaptığı 65 çalışma burada sergilendi.
Rize Belediyesinin şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İsmail Kahraman Kültür Merkezinde Fotoğraf ve Resim sergisi açtı. İlin tarihi fotoğraflarının yanı sıra ressam Gülay Tok’ unda beş ay süreyle öğrencileri yağlı boya, kara kalem, portre, sulu boya ve mürekkep tekniği kullanılarak yapılan 65 değişik tarzda figürlerin yer aldığı çalışmaları sergilendi. Resim ve Fotoğraf sergisinin açılışını Rize Valisi Kasım Esen, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Kültür ve Turizm müdürü İsmail Hocaoğlu ile birlikte Belediye Kültür Müdürü Fahrettin Kaya birlikte yaptı. Açılışın ardından davetliler sergiyi gezdi. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize’ linin her zaman yeniliğe açık olduğunu belirterek yapılan Kültür Merkezinin bu tür organizasyonlara zemin hazırladığını söyledi. Serginin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Bakırcı, “Üniversitemizin de kurumsallaşmasıyla birlikte bu tür etkinlikler ilimizde artacaktır. İlimizin düşman işgalinden kurtuluşu münasebetiyle bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenledik. Halkımızı bu etkinliklere bekliyoruz” dedi. Rize Valisi Kasım Esen, “Kurtuluş günlerini başka uluslara başka insanlara birer düşmanlık günleri değil ulusumuzun birliğini beraberliğini ve insan sevgisinin pekiştiği günler olarak görmek istiyoruz. İnsanların sevgisi saflığını ve duruluğu kültür ve sanatta kendini belli eder. Kültür ve sanat insanlığın ortak mirasıdır. Kültür ve Sanat barışın ve insanların dostça yaşadığı ortamlarda meydana gelir. Bu topraklarda yaşayan insanların birbirine düşmanlığı olmamıştır. Dışardan kışkırtmalarla olmuştur. Çok güzel bir resim sergisi açıldı. Rizeli sanatçılarımız duygularını resimlere yansıtmış, onları tebrik ediyorum” dedi.
 
“Zeplin paniği”
Davetliler sergi salonunu gezerken üzerlerinde ise uzaktan kumandalı Zeplin uçuruldu. Havada dolaştırılan zeplin bir ara yerel televizyonlara röportaj veren Vali Kasım Esen’in üzerine doğru inişe geçti. Korumasının müdahale ettiği Zeplin yön değiştirince kısa süreli panik yaşayan Vali Esen, “Bu şey başımda olunca konsantremi bozuyor” diye röportajını kısa tuttu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız