1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizespor, deplasman galibiyetlerine güveniyor
Rizespor, deplasman galibiyetlerine güveniyor

Rizespor, deplasman galibiyetlerine güveniyor

Rizespor üst üste aldığı Medical Park Antalyaspor ve Akhisar Belediyespor deplasman galibiyetlerini Kayserispor karşısında da sürdürmek istiyor.

A+A-

Rizespor kulübü basın sözcüsü Aykut Ferah, önceki iki deplasmanları olan Antalyaspor ve Akhisar Belediyespor maçlarını kazandıklarını hatırlatarak “Kayserispor maçından da galip ayrılarak üçüncü deplasman maçımızı kazanmak istiyoruz” dedi.

Ligin bitimine 6 hafta kala hayati derecede önemli bir maça çıkacaklarını ifade eden Rizespor kulübü basın sözcüsü Aykut Ferah, “Zor bir maça çıkacağız. Rakip oldukça zor durumda. Biz de küme hattından uzaklaşmak istiyoruz. Antalya ve Akhisar’ın ardından 3. deplasman galibiyetimizi alıp alt sıralardan kurtulmak istiyoruz" diye konuştu.

Rize’de yapılan son antrenmanda sakatlanarak ayak bileğinde ağrı ve ödem oluşan Engin Baytar'ın kadrodan çıkartıldığını ifade eden Ferah "Geçtiğimiz hafta evimizde oynadığımız Karabükspor maçında hiç istemediğimiz bir yenilgi aldık ve tribünde kabul edemeyeceğimiz olaylar yaşandı. Şimdi birlik olma zamanı. Hem evimizde hem de deplasmanda taraftar desteğine çok ihtiyacımız var. İmkanı olan taraftarlarımızı muhakkak Cumartesi günü 19.00’da oynanacak olan Kayserispor - Çaykur Rizespor maçına bekliyoruz” şeklinde konuştu.

RİZESPOR KAYSERİ’DE 14 YILDIR KAZANAMIYOR

Spor Toto Süper Lig’in 29. Haftasında karşılaşacak olan Kayserispor ile Çaykur Rizespor tarihlerinde 27. randevuya çıkacaklar.

Geride kalan karşılaşmalarda sarı kırmızılıların 12, yeşil-mavililerin 8 galibiyeti bulunurken, 6 maçta eşitlik bozulmadı. Çaykur Rizespor'un attığı 24 gole, Kayseri temsilcisi 38 golle karşılık verdi. 1979 yılında karşı karşıya gelen ve 1-1'lik beraberlikle biten müsabaka ile başlayan 35 yıllık mücadelede, bugüne dek yapılan 26 maçta Kayserispor’un rakibine üstünlüğü göze çarpıyor.

İki takım en son ligin ilk yarısında Rize’de karşı karşıya geldi. Bu maçı deplasman takımı Kayserispor kazanarak rakibine 2-0 ile üstünlük sağladı. Son oynanan on maça bakıldığında Çaykur Rizespor’un sadece bir galibiyeti bulunuyor. Diğer karşılaşmaların üçü beraberlikle biterken 6’sı ise Kayserispor’un üstünlüğü ile tamamlandı. Karadeniz temsilcisi Çaykur Rizespor’un deplasmanda rakibine karşı 2000 yılında 3-1’lik galibiyetinden başka galibiyeti bulunmuyor.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında yarın (Cumartesi) 19.00'da Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu'nda oynanacak olan maçı Yunus Yıldırım yönetecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız