1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor derin bir nefes aldı
Rizespor derin bir nefes aldı

Rizespor derin bir nefes aldı

Ankaragücünü 3-1 mağlup eden Rizespor'da yüzler gülüyor. Çalımbay futbolcularını kutlarken Ankaragücü hakeme yüklendi.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT - Turkcell Süper Ligi'nde kalma mücadelesi veren Çaykur Rizespor, kendi evinde ağırladığı Ankaragücü'nü 3-1 mağlup ederek, kümede kalma yolunda önemli bir avantaj sağladı.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay maç sonrası yaptığı açıklamada mutlaka galip gelmeleri gereken bir maçı kazandıklarını belirterek, "Bizim bu maçı mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Puan durumumuza baktığımızda kesin galip gelerek puan olarak Ankaragücü'ne biraz da olsa yaklaşmamız gerekiyordu. Bu doğrultuda maça çıktık. Maçın başından sonuna kadar da çok iyi mücadele ettik. Girdiğimiz pozisyonlarda biraz daha dikkat etseydik skor çok daha farklı olabilirdi. Ama takım gerçekten maçın başından
sonuna kadar çok güzel mücadele etti. Ben göreve geldiğim günden beri telafisi olmayan maçlar oynuyoruz. Gerilimi yüksek ve stresli maçlar oynuyoruz. Elbette zaman zaman aksaklıklarımız olacak. Ama iyi mücadele ederek kazanmasını bildik" dedi.
Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman da yaptığı açıklamada, maçın yan hakemlerinden Bülent Gökçü'nün bariz bir ofsayt kaçırdığını söyledi. Karaman, "Çok zorlu olacağını düşündüğümüz bu maçın, Çaykur Rizespor'un 90 dakikalık oyununu gördükten sonra; buradan çok kolay puanlarla dönebileceğimiz bir maç olduğunu gördük. Oyunun 0-0'lık bölümünde kaçırdığımız iki mutlak pozisyon var. 1-0'da da maçın hakemi çok bariz bir ofsaytı kaçırdı" diye konuştu.
Öte yandan Çaykur Rizesporlu futbolculardan Zafer Biryol da, Ankaragücü'nün çok iyi oynadığını ifade ederek, "Oyunun kontrolü belki onlardaydı ama biz de çok net pozisyonlar kaçırdık. 3-1 galip geldiğimiz için çok mutluyuz" derken İlhan Albayrak ise kazandıkları için mutlu olduğunu ifade ederek, önümüzdeki hafta oynayacakları 6 puan değerindeki Kayseri Erciyesspor maçını düşündüklerini söyledi.
Ankaragücü oyuncularından Mustafa Özkan ise yaptığı açıklamada, "Böyle bir maç olacağı belliydi. Çünkü ligde her takımın durumu kritik. Yenen rahatlıyor. Yenilen ise çok kötü durumlara düşüyor. Bunun bilinci ile Rize'ye geldik. Oyuna iyi başladık ama kendi hatalarımızdan dolayı 2-0 mağlup duruma düştük. İkinci yarı berabere bitirebilmek için beş forvet oynadık. Ama olmadı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum