1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. RİZESPOR ESKİŞEHİR'E DE 2 PUAN VERDİ!
RİZESPOR ESKİŞEHİR'E DE 2 PUAN VERDİ!

RİZESPOR ESKİŞEHİR'E DE 2 PUAN VERDİ!

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor kendi evinde Eskişehirspor ile 0-0 berabere kaldı.

A+A-

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor kendi evinde Eskişehirspor ile 0-0 berabere kaldı.

STAT: Yeni Rize Şehir
HAKEMLER: Fırat Aydınus xx, Serkan Ok xx, Aleks Taşçıoğlu xx
ÇAYKUR RİZESPOR: Serkan xx, Koray xx, Viera xx, Oboabona xx, Ali Adnan xxx, Sercan x (Deniz dk. 75 x), Kağan xx Ludovic xx, Tevfik xx, Kweuke xx, Cernat xx (Ümit dk. 61 x)
YEDEKLER: Necati, Sezer, Orhan, Cumali, Aykut
TEKNİK DİREKTÖR: Uğur Tütüneker
ESKİŞEHİRSPOR: Boffin xx, Akaminko xx, Servet xx, Sezgin xx, Serol xx, Aytaç xx, Lawal xx, Kamara xx, Torres xx (Erkan dk. 63 x), Necati xx (Bienvenu dk. 76 x), Erman xx (Hurriyet dk. 85 x)
YEDEKLER: Kayacan, Hasan, Özgür, Onur
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
KIRMIZI KART: Akaminko (dk. 83) (Eskişehirspor)
SARI KARTLAR: Koray, Oboabona (Çaykur Rizespor), Lawal, Aytaç, Servet (Eskişehirspor)

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

3. dakikada Cernat'ın kullandığı köşe vuruşunda topa ön direkte iyi yükselen Viera vuruşunu yaptı. Kaleciyi geçen topu kale çizgisi üzerinden Akaminko çıkardı.
9. dakikada sağ kanattan Necati'nin pasıyla topla buluşan Torres'in sert şutunu kaleci Serkan güçlükle kurtardı.
21. dakikada Kweuke’'nin pasıyla topa hareketlenen Cernat’'ın ceza sahası içerisindeki pozisyonunu, Lawal araya girerek meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
27. dakikada sol kanattan Cernat'ın kullandığı korner atışında Kweuke'nin kafa vuruşu direğin üstünden auta çıktı.
37. dakikada Sezgin'in ceza sahası dışından yaptığı ortaya Kamara'nın kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
46. dakikada Cernat'ın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde topa iyi yükselen Viera’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.
77. dakikada Bienvenu’nun pasında ceza sahası ön çizgisi üzerinde topla buluşan Aytaç’ın vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü.
90+2. dakikada Deniz'in topla beraber kale sahası içine girerek kaleci ile karşı karşıya vuruşunda top kaleci Boffin'de kaldı.

MAÇ SONRASI:

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, üç puan için maça çıktıklarını, ancak bir puan aldıklarını söyledi.
Zor bir maçta bir puan aldıklarını belirten Tütüneker, “Çok sıkıntılı bir maç oldu. Top çok bizde kalmadı. Az da olsa ikinci yarı daha iyiydik. Golü bulamadık. Çok pozisyonumuz yok. Son dakika golü yapsak galip geliyorduk. Eskişehir hatalarımızı kovaladı. Rakibimiz de istediklerini yapamadı. Bir puan aldık. Yapacak bir şey yok. Rakip iyi bir takım. Üç büyüklerin gücünde. Hangi takım olursa olsun kazanmak istiyor. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Olmayınca bir puana razı oluyorsun. Kanatlarda sorun yaşadık. Sakatlıklardan dolayı eksiklerimizi hissettik. Elimizdekilerle en iyi sonucu almak istiyoruz. Sakatların aramıza katılması zaman alacak. Onların aramıza bir an önce dönmelerini bekliyoruz” diye konuştu.
Çaykur Rizesporlu futbolcu Ümit ise “Berabere kaldık. Eskişehir’in direkten dönen bir topu var. Bizimde son dakikada bir pozisyonumuz var ama olmadı. Gelecek haftaki maça kazanmak için çalışacağız” dedi.
Çaykur Rizesporlu futbolcu Tevfik de üç puana ihtiyaçları olduğunu söyleyerek, “Onun için sahaya çıktık. Eskişehir de iyi bir takım ama üç puan olmadı. Bir puan da önemli. Akhisar Belediyespor maçına iyi hazırlanıp, üç puan almamız gerekiyor. Arkadaşlarımla beraber iyi mücadele ettik” diye konuştu.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ
Maçın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Önemli bir kupa maçı öncesi zor bir deplasman maçında sahaya çıktık. Kupa maçı öncesinde moral bulmak için alınan bir puan önemliydi. Kazanacak pozisyonlarımız var, son dakikada kaybedebilirdik. Adil bir sonuç oldu. Maçın hakkı beraberlikti. Keyifli bir mücadele oldu. Bu maçı bir kenara bırakıp Çarşamba günü oynayacağımız maçı düşüneceğiz. Her şeye rağmen bir puandan memnunum. İnşallah Çarşamba günü finale uzanacak bir sonuç alırız. Bir Karadenizli olarak söylemek istiyorum. Bu durumda olan bir takımın taraftarının sorumluluk alıp, fedakarlık yapması gerekliydi. Taraftar iyi olduğunda, takım daha iyi oynuyor. Kırmızı kart inşallah doğrudur da biz de önemli maç öncesi oyuncumuzdan yoksun kalmayız. Burada bir üzüntümü de dile getirmek istiyorum. Bursa da beraber çalıştığım hocam Ersel Altıparmak vefat etti, mekanı cennet olsun” diye konuştu.
Eskişehirsporlu futbolcu Erman da “Rizespor için zor mücadeleydi. Bana göre iki takımda iyi futbol oynayamadı. Maçı biz de kazanabilirdik, Rize takımı da kazanabilirdi. İyi bir mücadele oldu” şeklinde konuştu
Eskişehirsporlu futbolcu Serol ise iyi mücadele olduğunu belirterek, “Rakibimizi tebrik ediyorum. İyi mücadele ettiler. Artık kupa maçını düşünmeye başlamamız gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum