1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor ile Galatasaray 1-1'lerini yenemedi!
Rizespor ile Galatasaray 1-1'lerini yenemedi!

Rizespor ile Galatasaray 1-1'lerini yenemedi!

Rize'de oynanan maçta Rizespor ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı...

A+A-

Rizespor, çok çekişmeli geçen maçta Chedjou'nun golüyle 1-0 geri düşmesine rağmen 83. dakikada penaltıdan attığı golle maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Hafta içinde Chelsea ile 1-1 berabere kalan Galatasaray, Rizespor karşısında ilk yarı boyunca etkisiz bir görüntü çizdi. Düşme hattında bulunan Karadeniz temsilcisi ise taraftar desteğini arkasına aldığı bu yarıda iyi bir mücadele sahaya yansıttı.

riz2.20140302222125.jpg

Karşılaşmanın 2. yarısında Galatasaray oyuna ağırlığını koyarken 60. dakikada Chedjou'nun kafa ile attığı gole 1-0 öne geçti. Golden sonra da Çaykur Rizespor kalesinde önemli ataklar geliştiren Galatasaray Umut ve Sneijder ile ciddi gol fırsatlarından yararlanamadı.

Müsabakada dakikalar 84'ü gösterdiğinde ise Çaykur Rizespor penaltı kazandı ve topun başına geçen Leonard Kweuke attığı gole durumu 1-1'e getirdi.

Galatasaray maçın kalan dakikalarında üstünlük golünü atamadı ve maç 1-1 sona erdi.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 45'e, Çaykur Rizespor ise 22'ye yükseltti.

riz1.20140302222141.jpg

Çaykur Rizespor: 1 - Galatasaray: 1

Stat: Rize Yenişehir
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Baki Tuncay Akkın, Serkan Gençerler

Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, Koray Altınay, Viera, Ahmet Görkem Görk, Ali Adnan, Aykut Akgün (Dk. 77 Kweuke), Kıvanç Karakaş (Dk. 66 Sylvestre), Kağan Söylemezgiller, Cernat (Dk. 66 Tevfik Köse), Liban Abdi, Deniz Kadah

Galatasaray: Muslera, Veysel Sarı, Chedjou, Semih Kaya, Telles (Dk. 90 Hajrovic), Melo, Yekta Kurtuluş, Selçuk İnan (Dk. 90+1 Emre Çolak), Sneijder (Dk. 81 Sabri), Umut Bulut, Burak Yılmaz

Goller: Dk. 61 Chedjou (Galatasaray), Dk. 85 Kweuke (penaltıdan) (Çaykur Rizespor)
Sarı kartlar: Dk. 41 Viera, Dk. 90+2 Sylvestre, Dk. 90+2 Ali Adnan (Çaykur Rizespor), Dk. 43 Selçuk İnan (Galatasaray)

MAÇ SONRASI AÇIKLAMALAR:

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, bir puanın iyi olduğunu söyleyerek, “Üç puanları başka maçlarda alacağız” dedi.
Hafta içinde maça iyi adapte olmak için çalıştıklarını söyleyen Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, “Galatasaray iyi bir takım. Hafta içi çalışmalarımızda mücadele eden oyuncuları tespit edip onları tercih ettik. İkinci yarıya iyi başladık. Öne geçebilirdik. Gole kadar iyiydik. Pozisyon vermemeye çalıştık. Sonrasında gol pozisyonları yakaladılar. Bir puan iyi oldu. Üç puanları başka maçlarda alacağız. Şu mücadeleyle golleri de atarsak iyi olacak. Şu an bu puandan memnunum. Şablonu oturtmaya çalışıyorum. Üçüncü bölgede baskı kurmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız sürecek. Daha iyi olacağız. Azcık daha bu oyunun üzerinde duracağız. Elazığ ile içeride oynayacağız bir maç var. 11 maç daha var. İşimiz zor. Ama mücadele edeceğiz. Gol pozisyonlarını iyi değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.
Çaykur Rizespor’un tek golünü atan Kweuke ise zor bir mücadele olduğuna değinerek, "İyi mücadele ettik. Mutlaka puan almamız gerekiyordu. Bunu da başardık. Oyuna girdikten sonra kendimi iyi hissediyordum. Penaltıyı atmak istedim ve gol oldu” diye konuştu.
Maça sonradan dahil olan bir diğer oyuncu Ludovic ise, şunları söyledi:
"Kendi evinizde büyük bir takıma karşı alınan bir puan iyidir. İyi mücadele ettik. İyi bir takımız var. Hocam bana güveniyor. İlerki haftalarda daha iyi olacağız”

GALATASARAY CEPHESİ
Maçı 3-4 farkla kazanabileceklerini belirten Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, “Çok fazla söylenecek bir şey yok. Hayatımda görmediğim şekilde goller kaçırdık. 3-4 fark olabilirdi. Forvetimizin gösterdiği performanstan mutlu değilim. Drogba’yı Rize’ye getirmememizle ilgili çok gereksiz spekülasyonlar yapıldı. Oyuncumuz 36 yaşında bir oyuncu. Onu bu maçta dinlendirdik. Forvet olarak hayatımda görmediğim şansları değerlendirmedik. Penaltıdan bir gol yedik. Bu hafta penaltılar haftası oldu. Rizespor’un kazandığı penaltı doğru karardı” diye konuştu.
Çok zorlu bir deplasmana geldiklerini bildiklerini söyleyen Galatasaraylı oyuncu Emre, “Zor bir deplasman hem de bir Avrupa maçından sonra. Zor geçeceğini biliyorduk. Rakibe karşı kolay golleri atamadık. Sonuçta bir puana razı olduk. Puan kaybettiğimiz maçlarda takım olarak üzülüyoruz. Şampiyonluk için karamsar değiliz. Takım içindeki atmosferimiz iyi” şeklinde konuştu.
Kötü oynamadıklarını belirten sarı-kırmızılı futbolcu Hajrovic, “Son vuruşlarda yetersizdik. Ne yazık ki golleri atamadık. Önümüzdeki maçlara bakacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum