1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor kümede nasıl kalır?
Rizespor kümede nasıl kalır?

Rizespor kümede nasıl kalır?

Ligde son haftaya girilirken kümede kalacak takım da 90 dakika bittiğinde belli olacak. Rizespor ve diğerlerinin kümede kalma şansları ne?

A+A-

Alt sıralarda düğümü Manisa-Denizli maçı çözecek. Erciyes’in işi zor gözükürken, Antalya, Rize ve Antep de ecel terleri dökecek.

Rize nasıl kümede kalır?
Konya’yı yenerek rahat bir nefes alan Karadeniz ekibi de, son haftayı üç puanla kaparsa Süper Lig macerasına devam edecek. Yeşil-Mavililer’in, Sakarya’dan bir puan alması ihtimalinde Antalya-Gençler maçının da berabere kalmasını umut edecek ya da Gaziantep’in yenilgisini bekleyecek. Çaykur Rize, küme düşmeyi haftalar önce garantileyen Sakarya karşısında beklemediği bir yenilgi alırsa, işi zorlaşacak ve ikili averajda üstün olduğu Antalya ile Erciyes’in de mağlup olması için geri sayıma geçecek.

Erciyes nasıl kümede kalır?
37 puanla 17. sırada yer alan Kayseri Erciyes, Süper Lig’de kalma mücadelesi veren takımlar arasında en zor durumda olanı... Son hafta Sivas deplasmanına gidecek olan Mavi-Siyahlılar, beraberlik veya mağlubiyet halinde Lig A’nın yolunu tutacak. Kayseri ekibi, Sivas’ı yenerse bu kez de rakiplerinin alacağı sonuçları bekleyecek. Erciyes’in ligde kalabilmesi için Çaykur Rize, Gaziantep, Denizli ve Antalya’dan en az ikisinin mağlup olması gerekecek.

Antalya nasıl kümede kalır?
Flaş sonuçlar almasına rağmen alt sıralardan kurtulamayan Antalya, son maçında Gençlerbirliği’ne yenilirse Süper Lig’e veda edecek. Kırmızı-Beyazlılar, galibiyet almaları halinde ligdeki mücadelelerine devam edecek. Çünkü puanını 42’ye çıkaracak olan Güney ekibine, Manisa-Denizli maçından çıkacak her sonuç yarayacak. Manisa’ya karşı ikili averaj üstünlüğü de olan Antalya, Gençler’le berabere kalırsa, Rize, Denizli ya da Antep’ten birinin kaybetmesini bekleyecek.


Denizli nasıl kümede kalır?
Kümede kalmaları için Horozlar’a da galibiyet yetecek ama... Yeşil-Siyahlılar, kendisi gibi kümede kalma savaşı veren Vestel Manisa’ya konuk olacak, ligin son haftasında. Manisa’ya bir puanın yeteceği maçtan Denizlispor beraberlikle ya da yenik ayrılırsa kulağı rakiplerinin alacağı sonuçlarda olacak. Ege ekibine Rize’nin berabere kalması bile yeterken, Erciyes, Antalya, Rize ve Gaziantep’in kaybetmesi işine gelecek.

G.Antep nasıl kümede kalır?
Konya deplasmanında sahaya çıkacak olan Güneydoğu temsilcisine üç puan yetecek. Ligde hedefi olmayan rakibi karşısında beraberlik veya yenilgi alması Kırmızı-Siyahlılar’a ecel terleri döktürecek. İkili averajda Denizli ve Rize’den üstün olan Gaziantep’e, bu iki takımın yenilgisi yetecek. Antalya’nın beraberlik, Denizli, Rize ve Erciyes’in galibiyet alması, haftayı mağlup kapatması durumunda Antep’i Lig A’ya uğurlayacak.

Manisa nasıl kümede kalır?
Aynı bölgenin takımı olan Denizli’yi konuk edecek Vestel Manisa’ya alacağı bir puan gelecek sezonun planlarını yaptırmaya başlayacak. İkili averajda barajı belirleyecek olan Erciyes ile Rize ve Gaziantep’ten üstün olan Siyah-Beyazlılar, maçtan yenik ayrılırsa Antalya, Rize ve Gaziantep’ten birinin kaybetmesi yetecek.


KALAN MAÇLAR
V.MANİSA (41)
Denizlispor
İkili averajda Antep, Erciyes, Rize’ye üstün.

G.ANTEP (40)
Konyaspor (D)
Rize, ikili averajda Antep'e üstün.

DENİZLİ (40)
V.Manisa (D)
Denizli ikili
Averajda Rize’ye üstün.

ANTALYA (39)
G.Birliği
İkili averajda Erciyes ve Manisa’dan üstün.

Ç.RİZE (39)
Sakaryaspor (D)
İkili averajda, Erciyes, Antalya ve Antep’ten üstün.

K.ERCİYES (37)
Sivasspor (D)
İkili averajda, Antep ve Denizli’den üstün.

SAKARYA (21)
Ç.Rizespor
Sakaryaspor’un küme düşmesi kesinleşti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum