1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor yönetimi Uğur Hoca'ya destek çıktı
Rizespor yönetimi Uğur Hoca'ya destek çıktı

Rizespor yönetimi Uğur Hoca'ya destek çıktı

Bir dönem, küfürcü taraftar kitlesi nedeniyle hoca bulmakta zorlanan Rizespor'da dün yaşanan olay, bardağı taşırdı...

A+A-

Çaykur Rizespor Kulübü, evinde oynadığı Kardemir Karabük maçında yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı.

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Aykut Ferah, yaptığı basın açıklamasında taraftarı sağduyuya davet ederek, teknik direktörleri Uğur Tütüneker'e sahip çıktı.

"Sahamızda oynadığımız ve maalesef kaybettiğimiz müsabaka esnasında ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yapma gereği duyduk" diyen Aykut Ferah, “Takımımızın gol yemesini ve geriye düşmesini müteakip; henüz maçın bitmesine yarım saate yakın bir süre varken (kesinlikle taraftarımızın tamamına mal edemeyeceğimiz) tribünlerde bulunan bazı şahısların, o anda sahada mücadele eden futbolcularımız, teknik direktörümüz ve teknik ekip ile yönetim kurulumuz aleyhine yapmış oldukları küfürlü ve olumsuz tezahüratları kesinlikle kabul etmiyor, şiddetle kınıyoruz. Tribünlerdeki taraftarların mutlaka bir protesto hakkı vardır. Ancak bu hak kullanılırken de kesinlikle spor ahlaki ve Fair-play dışına çıkılmamalı; kişi ve kurumları rencide edici, aşağılayıcı yöntemler kullanılmamalıdır” diye konuştu.

“İŞLEMLER YAPILACAKTIR”
Gerçek Rizespor taraftarlarına bu konuda çok büyük görevler düştüğünü ifade eden Ferah, “Spor ahlakı, aile terbiyesi ve manevi değerler kapsamında, hiçbir şekilde kabullenilemeyecek düşünceler içinde olan, yaptıkları her eylem, söyledikleri her söz takımımıza kesinlikle zarar veren bu şahıslara kesinlikle gerçek Rizespor taraftarı müsaade etmemeli, içinde barındırmamalıdır. Dün akşam takımımıza ve teknik heyetimize reva görülen bu akıl ve vicdana sığmayan, kötü ve küfürlü tezahürat ve eylemleri ısrarla ve tahrik edici bir şekilde yapmış olan şahıslar, gerekli kamera görüntülerinden tespit edilerek 6222 sayılı kanun gereğince haklarında işlemler yapılacaktır. E-bilet uygulaması kapsamında, pilot uygulamanın gerçekleştirildiği statlar içinde olan stadımızda zaten bundan sonra bu tür hiç bir eylem karşılıksız kalmayacak, şahıslar dilediği şekilde küfür ve hakaret edemeyecekler, bunların bir yaptırımı olduğu gerçeğini kesinlikle idrak edeceklerdir. Kulübümüz de bu tür uygulamaların takipçisi olacaktır” dedi.

“HOCAMIZ TAKIMIN BAŞINDA”
Son 5 haftadır yenilgi yüzü görmediklerini de söyleyen Ferah, “Geçtiğimiz hafta deplasmanda galip gelen takım da bu takımdır. Hocamız ve teknik ekibimiz, sadece dün akşam değil son 5 haftadır alınan sonuçlarda da takımımızın başında idiler ve olmaya da devam edecekler. Bu kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Futbol; galibiyet-beraberlik-yenilgi neticelerinden birisi ile biten, ancak her ne olursa olsun centilmenlik ve Fair-play ruhu içinde oynandığında keyif veren bir spordur. Centilmenlik, dostluk ve sportif güzellikler futbolun ayrılmaz bir parçası olmalıdır. Yenmek kadar yenilmek ve beraberlik de çok doğaldır. Yeşil çimler üzerine çıkan her takım, öncelikle galibiyet için mücadele eder. Ancak; o anki performans, koşullar, rakibin performansı, hava durumu, zemin durumu, futbolcuların mental durumları vb. etkenlerin bir araya gelmesiyle de oynanılan oyunun neticesi ortaya çıkar. Takımımızın, geçen hafta kazanmış olduğu zorlu deplasman mücadelesi sonrasında, sahamızda oynadığımız maçta tribünlerin tamamen dolu olması, takımımızın, teknik heyetimizin ve yönetim kurulumuzun en büyük arzusu idi. Maalesef yine boş tribünler karşısında oynamak zorunda kaldık” şeklinde konuştu.

“İNANCIMIZ TAM”
Önlerinde oynayacakları 6 maç daha olduğunu söyleyen Ferah, “Gerçek ve sağduyulu taraftarımızın desteğine her zaman ihtiyacımız vardır. Takımımız bu destekle de kalan 6 maçta çok daha güzel neticeler alacak ve bulunduğumuz yerden daha üst sıralarda ligi tamamlayacaktır. Buna inancımız tamdır. Teknik ekibimize olan inancımız ve güvenimiz, ilk günkü gibi devam etmektedir. Son 5 haftadır aldığımız neticeleri de bu teknik ekiple birlikte aldığımız konusunu değerli taraftarlarımıza bir kez daha hatırlatır, önümüzdeki 6 maçı da hep birlikte, omuz omuza, tek bir yumruk halinde güzel neticelerle geçeceğimiz inancımızı bir kez daha ifade etmek isteriz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum