1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor'da Tuto fiyaskosu!
Rizespor'da Tuto fiyaskosu!

Rizespor'da Tuto fiyaskosu!

Rizespor'un günlerdir transfer gündemini meşgul eden Brezilyalı forvet oyuncusu Tuto, sonunda gelmeyeceğini net olarak açıkladı.

A+A-

Selman KUTLU - Daha önce Brezilyalı forvet oyuncusu Livonir Ruschel Tuto ile anlaşmaya vardığını duyuran Ç.Rizespor kulübü, bu oyuncunun ailesinin izin vermemesi nedeniyle transferin gerçekleşemediğini duyurdu.
AİLESİNİ İKNA EDEMEMİŞ
Çaykur Rizespor’da günlerdir gündemi meşgul eden ve kendisiyle 3 yıl anlaşmaya varıldığı açıklanan Livonir Ruschel Tuto’nun ailevi sebeplerini öne sürerek anlaşmadan vazgeçtiği belirtildi.
Her gün gelmesi beklenen ve sürekli biletleri yenilenerek 10 bin dolara yakın uçak masrafı çıkaran Brezilya’lı oyuncu konusunda yönetimin oldukça zor durumda kaldığı, Teknik Direktör Çalımbay ile de karşı karşıya geldiği belirtiliyor.
Rıza Çalımbay’ın da bu konuda oldukça tepkili olduğu ve yönetimle bugün acil bir toplantı yapma kararı aldığı öğrenildi.
ALTERNATİF ARAYIŞI
Çaykur Rizespor Basın Sözcüsü Orhan İstif Livonir Ruschel Tuto’da yaşanan gelişmenin ardından alternatif oyuncu arayışlarına devam ettiklerini söyledi.
Orhan İstif, Brezilya'nın Ponte Preta takımından transfer etmeyi düşündükleri Livonir Ruschel Tuto'nun transferini, bu futbolcunun ailesinin izin vermemesi nedeniyle gerçekleştiremediklerini belirterek, “Tuto futbol yaşamını beş yıl Japonya'da sürdürdükten sonra Brezilya'ya döndü. Fakat ailesi şimdi yeniden yabancı bir ülkeye gitmesini istemiyor. Bu nedenle transferini gerçekleştiremiyoruz. Alternatif arayışlarımız da devam ediyor” dedi.
Yaşanan gelişmenin kendilerini de çok üzdüğünü belirtem İstif, “Belirli bir programımız vardı. Buna göre transfer çalışmamızı yapıyorduk. Ama beklenmedik şekilde oluşan bu gelişme planlarımızı da değiştirdi. Hemen arayışlarımıza başladık. İnşallah kısa zamanda bu sorunu aşacağız ve takıma faydalı olabilecek iyi bir oyuncu alacağız” dedi.
CİRE GERİ Mİ DÖNÜYOR
Çaykur Rizesporda yabancı oyuncu konusunda beklenmedik gelişmeler yaşanırken bu saatten sonra alınacak olan yabancı bir oyuncunun takıma ne kadar faydalı olacağı tartışılmaya başlandı. Rıza Çalımbay’ın da bu konuda kararsız olduğu ve kulüp bulması istenen Dia Cire’nin geri çağırılabileceği belirtildi. Daha önce Jeliç’i kiralık olarak eski kulübü Maribor’e gönderen yeşil mavili ekip Dia Cire’den de kulüp bulmasını istemişti.
SERHAT ATAĞI
Çaykur Rizespor’da dış transferde şok gelişmeler yaşanırken iç transferde ise rota Denizlisporlu Serhat’a çevrildi. Rıza Çalımbay’ın alınması yönünde istekte bulunduğu Serhat konusunda Denizlispor ile görüşen yeşil mavili ekip oyuncuyla anlaşmanın yollarını arıyor. Daha önce Konyaspor ve Ankaragücü’nde de oynayan Serhat’a Denizlispor’un izin verdiği ve Serhattan haber beklendiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız