1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor'dan medyaya engel
Rizespor'dan medyaya engel

Rizespor'dan medyaya engel

Rizespor Yönetim Kurulu’nun tesislere giriş için basın mensuplarına özel yeni uygulamalar getirmesi medyacıların tepkisini çekti.

A+A-

Rize'de görev yapan basın mensupları imza töreni için kulüp tarafından davet edildikleri Mehmet Cengiz Tesisleri'nde adeta şok yaşadılar.

Rizespor Yönetim Kurulu'nun Mehmet Cengiz tesislerine giriş ve çıkışlar için uygulamaya koyduğu kimlik gösterip yaka kartı alma ve giriş defterini imzalama kuralı medya mensuplarının tepkisine neden oldu.

Çaykur Rizespor'un son transferi olan Doğan Altınkaya için yapılması planlanan imza törenine giden basın mensupları uygulanan abartılı güvenlik prosedürü karşısında tepkilerini ortaya koyarak görüntü almadan geri döndüler.

Konuyla ilgili açıklama yapan basın mensupları uygulamanın yanlışlığına dikkat çekerek, “Yeri geldiği zaman biz bir aileyiz diyenlere sözümüz; madem biz bir aileyiz, gazeteciler de bu takımın ve kulübün bir parçasıdır. Takımın haberlerini takip için kulübe giren gazetecilere misafir kartı vermek hangi akla hizmettir? Bu takımda misafir varsa bu da ancak yöneticilerdir. Aramızda 15–20 yıldan fazla bu takımı takip eden meslektaşlar var. Anladığımız kadarıyla ilk kongrede o misafir kartlarını asıl hak edenlerin kimler olduğunu bu camia görecek. Eğer profesyonelce bir iş yapmak isteniyorsa TSYD'nin uygulamasına benzer, gazetecilere akredite yapılabilir. Buna kimse tepki göstermez. Ama gazeteciye ve taraftara misafir kartı uzatıp aşağılama hakkını da kimse yapamaz” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum