1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor'un GS ile 25. randevusu
Rizespor'un GS ile 25. randevusu

Rizespor'un GS ile 25. randevusu

Çaykur Rizespor, bugün yapacağı 2007–2008 sezonu ilk hafta maçıyla lig tarihinde Galatasaray ile 25. kez karşı karşıya gelmiş olacak.

A+A-

Galatasaray ile Çaykur Rizespor, bugün yapacakları 2007–2008 sezonu ilk hafta maçıyla birlikte lig tarihinde 25. kez karşı karşıya gelecek. Çaykur Rizespor'un Birinci Lig'e ilk kez yükseldiği 1979–80 sezonundan itibaren yapılan 24 lig maçından 19'unu Galatasaray, 4'ünü Çaykur Rizespor kazanırken, taraflar sadece 1 maçta eşitliği bozamadı. Sarı-kırmızılı ekibin toplam 57 golüne, yeşil-mavililer 20 golle karşılık verdi. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçlarda Çaykur Rizespor kendi evinde 2–1, Galatasaray da İstanbul'da 3–1 galip gelmişti.

Galatasaray, bugüne kadar sahasında Çaykur Rizespor ile oynadığı lig maçlarında sadece tek yenilgi aldı. Galatasaray ile Çaykur Rizespor ligde şimdiye kadar İstanbul'da 12 kez karşılaşırken, Galatasaray bu maçlardan 10'unu kazandı, 1'inde berabere kaldı, 2003–2004 sezonundaki maçı ise 2–1 yitirdi. İstanbul'da Galatasaray'ın toplam 32 golüne, Çaykur Rizespor 9 golle karşılık verdi.

Galatasaray ile Çaykur Rizespor arasında bugün saat 21.45'de Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak maçı hakem Kuddusi Müftüoğlu yönetecek.
Çaykur Rizespor inanıyor

Yeni sezona yeni teknik heyet ve yeni transferleriyle iddialı giren Çaykur Rizespor, seyircisiz oynanacak maçta bugün Galatasaray'ı mağlup ederek lige 3 puanla başlamanın hesaplarını yapıyor. Teknik direktör Samet Aybaba, ligde ilk 5-6 maçın her zaman zor olduğunu belirterek, şanslarının eşit olduğunu ve Galatasaray'ı yeneceklerine inandığını söyledi.

Aybaba, "Karşılaşmanın seyircisiz olması çok kötü. Seyircisiz maçın anlamı nedir, anlayamıyorum. Herkes diyor ki, 'Galatasaray seyircisiz oynuyor, konsantre olamaz'. Benim de 8-9 tane yeni oyuncum, yabancı oyuncularım var. Onlar da konsantre olmak istiyor. Seyirci önünde oynamak insana keyif verir. Malesef bu keyiften sadece Galatasaray değil, biz de mahrum olacağız. Tek düşüncemiz galibiyet ve bunu elde edeceğimize inanıyorum" dedi.

Çaykur Rizepsor'da bu zorlu maç öncesi cezalı Enis dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Daha önce 1 maç ceza aldığı duyurulan Emre Toraman'ın cezası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından bir sonraki hafta değerlendirilmek üzere ertelendiği için tecrübeli oyuncu Galatasaray'a karşı forma giyebilecek.

Muhtemel 11'ler

Galatasaray
Orkun
Uğur (Sabri)
Servet
Song
Volkan Yaman
Barış Özbek
Linderoth
Lincoln
Arda (Ayhan)
Ümit Karan
Hakan Şükür

Ç.Rizespor
Gonzales
İgor
Turgay
Gökhan
Emrah
Cumhur
Emre
Rodrigues
Ergün
Ferdi
Riberio

Stat: Atatürk
Hakem: Kuddusi Müftüoğlu
Saat: 21.45

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum