1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'ye Kore-Türkiye dostluk anıtı
Rize'ye Kore-Türkiye dostluk anıtı

Rize'ye Kore-Türkiye dostluk anıtı

Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu tarafından Rize'de, Kore'de savaşan Türk askerlerinin anısına Kore-Türkiye Dostluk Anıtı yapılacak.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Kore'de savaşan Türk askerleri anasına yapılması planlanan Kore-Türkiye Dostluk Anıtı için Rize'ye gelen Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Kurtuluş, Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı ziyaret etti.

Anıt için kendilerine uygun bir yer verilmesini isteyen Kurtuluş "Atalarımız Kore'de büyük bir kahramanlık göstererek bugün bizlerin batı dünyasında iyi ilişkiler kurmasında önümüzdeki engelleri kaldırmışlardır. Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu ve İstanbul Üniversitesi iş birliği ile Rize'de bu kahraman askerlerimizin anısına bir dostluk anıtı yapmak istiyoruz" dedi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Türk askerinin kahramanlığının tarihin her döneminde taktir topladığını belirterek kahraman Türk askerleri anısına yapılacak bu anıt için destek vereceklerini belirtti.

Kurtuluş daha sonra anıt için düşündükleri alternatif projeleri Bakırcı'ya göstererek fikir alışverişinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum