1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'ye Ortodonti merkezi açıldı
Rize'ye Ortodonti merkezi açıldı

Rize'ye Ortodonti merkezi açıldı

Rize’de Doktorlar Sitesi 3’üncü katta Diş hekimi Dr. Nesrin Atasaral tarafından hizmet verecek olan yeni bir Ortodonti Diş Merkezi açıldı.

A+A-

Dilek ASLAN - Rize’de Doktorlar Sitesi 3’üncü katta yeni bir Ortodonti Diş Protez Merkezi açıldı. Diş hekimi Dr. Nesrin Atasaral tarafından hizmet verecek olan yeni Ortodonti diş Merkezi’nin açılışını Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Diren ve Rize Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çolakoğlu birlikte yaptı.

Açılışta bir konuşma yapan yeni açılan işyeri sahibi Ortodontist Nesrin Atasaral, “Burada ortodontik tedavide çapraşık diş problemlerini yapacağız. Diş hekimliğinin bir uzmanlık dalı olan ortodonti, diş, çene ve yüz kompleksini normal yapı ve gelişim, anomaliler ve anomalilerin tedavisi yönünden ele alan bilim dalıdır. Önceleri estetik amaçla işe başlanmış zaman içerisinde sınırları genişletilip, bugünkü konumuna ulaşılmıştır. Günümüzde ortodontinin hitap ettiği kitle oldukça genişlemiş ve uygulama alanı da aynı oranda artmıştır. Son yıllarda yapılan araştırmaların sonuçlarına göre tüm dünyada koruyucu diş hekimliğinin önem kazanması, daha bilinçli bir kitle yaratmış ve diş çürüğü vakalarında gözle görülür bir azalma meydana gelmiştir. Buna bağlı olarak da kalıtım, gelişim yetersizlikleri, çeşitli yanlış alışkanlıklar (parmak emme, uzun süre yalancı meme ve biberon kullanma, dudak ısırma) gibi faktörler sebebiyle oluşan rahatsızlıklar sonucu ortodontiye duyulan ilgi de artmıştır. Şimdiye değin Ortodonti tedavisi fakülte hastanelerinde yapılıyordu. Hastalarımızın büyük çoğunluğu Trabzon’a ve Erzurum’a gidiyorlardı. Ben Rizeli olarak hemşerilerime hizmet vermekten mutluluk duyuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
12 Yorum