1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE'Yİ GÜNEYE AÇACAK PROJE ANLATILDI
RİZE'Yİ GÜNEYE AÇACAK PROJE ANLATILDI

RİZE'Yİ GÜNEYE AÇACAK PROJE ANLATILDI

Rize’yi güneye doğru açarak genişlemesine imkân sağlayacak Salaha Tüneliyle ilgili bölge halkının katıldığı bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

A+A-

Salarha Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıya Ak Parti Rize Milletvekili Adayları Hasan Karal, Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak, Rize İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, Çaykent Belediye Başkanı Hasan Kara, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

tunel1.20150423140539.jpg

Osman Aşkın Bak, Hikmet Ayar ve Mehmet Kazancı’nın konuşma yaptığı toplantıda Salaha Tüneli’nin Rize’ye olan faydalarından ve projenin ilerleyişinden bahsedildi. Tünelle birlikte şehrin dağın arkasına olan ulaşımının kolaylaşacağından ve ekonomik faaliyetlerin hız kazanacağı belirtildi.
Toplantı yapılacak olan salona yöre halkı tarafından üzerinde “Tüneller Sizden Destek Bizden” yazılı pankart asıldı.

tunel2.20150423140553.jpg

ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRACAK YENİ YOLLAR
Ak Parti Rize Milletvekili Adayı Hasan Karal, toplantıda yapmış olduğu konuşmada karayolları ağına yeni yollar dahil ederek ulaşım imkanlarını arttırdıklarını belirterek, “Dağ başından aşağıya doğru Yolveren’e yani eski deyimiyle Altınfiliz çay fabrikasının olduğu alana çıkan bir yolu biz karayolları ağına aldırdık. Dolayısıyla Rize Merkez’den Salaha’ya inen yol bizzat devlet yolu haline getirilmiş oldu. Bununla yetinmedik. Aynı zamanda yavaş yavaş kamu binalarını bu vadi üzerinde yapmaya başladık. Bu bölgede hayırsever hemşerilerimiz tarafından bir arsa bağışlandı. Fen Lisesi’ni bu bağışlanan arsaya taşıdık” şeklinde konuştu.

tunel3.20150423140606.jpg

SALAHA VADİSİ ŞEHRE DAHİL EDİLECEK
Rize’yi güneye doğru genişletmek istediklerini ifade eden Karal,  “Şehri artık arka taraflara taşımaya karar verdik. Şimdi Allah’ın izniyle Kuzey Rize ve Güney Rize olmak üzere iki ana bölümde çalışmalarımızı ele almamız gerekiyor. Dağın denize bakan kısmı yani mevcut Rize, bir de arka tarafı yani Salaha vadisi. Askoroz’dan başlayıp, Andon’a kadar olan bölgeyi yeniden imara açmak ve buraları şehre katmak durumundayız” dedi.
Salaha Tüneli üzerindeki teknik çalışmaları, tünelin uzunluğu ve güzerhanı hakkında katılımcıları bilgilendiren Karal, tünelin bölgede sağlayacağı ulaşım kolaylıkları, ekonomi üzerindeki olumlu etkileri hakkında bilgilendirmeler yaptı.
PROJELERDE CUMHURBAŞKANI’NIN DESTEĞİ BÜYÜK
Karal, Rize’ye kazandırılan büyük projelerin arkasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğunu vurguladı.
Toplantıda konuşma yapan Ak Parti Rize Milletvekili Adayı Osman Aşkın Bak yapımı devam eden Ovit Tüneli’nin önemine dikkat çekti.
Salaha tünelinin çalışmalarının devam ettiğini belirten Bak, “Sayın Cumhurbaşkanımız’ın tabiriyle tünelleri delerek biz sevdiklerimize kavuşuyoruz. Yani bölgemize hizmet ediyoruz. Gittiğimiz yerlerde şunu görmekteyiz, Türkiye büyüyor ve gelişiyor. Ekonomisiyle, her şeyiyle bütün dünyaya örnek oluyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum