1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'yi İngiltere'de temsil edecek
Rize'yi İngiltere'de temsil edecek

Rize'yi İngiltere'de temsil edecek

Türkiye'den 266 öğretmenin katılmaya hak kazandığı İngiltere'deki İngilizce kursunda Rize'yi Bilge Okulu öğretmeni Gülçin Turna temsil edecek.

A+A-

Özel Bilge Okulları’nda iki yıldır İngilizce öğretmenliği yapan Gülçin Turna, Avrupa Birliği Programı çerçevesinde 2007 Temmuz ayında iki hafta İngiltere’de “Öğrencilerin İngilizce Konuşmasında Akıcılığının Sağlanması” konulu hizmet içi eğitim faaliyetine katılmaya hak kazandı. Bu eğitim için Avrupa Birliği’nden 2 bin 180 Euro alacak olan Gülçin Turna, Rize’den seçilen tek öğretmen olurken tüm Türkiye’de bu programa kabul edilen 266 öğretmenden biri olmayı başardı.
Gülçin Turna: “Öğrencilerimizin birçoğu İngilizce’yi çok güzel okuyor, yazıyor, duyduklarını anlıyorlar ve sınavlarda başarılı oluyorlar. Ancak iş İngilizce konuşmaya gelince biraz utanıyorlar. Yıllardır yoğun olarak verilen gramer konularının onların İngilizce konuşmasına katkı sağlamadığını görüyorum. Öğrencilerimizin İngilizce pratik yapmaları gerekli. Karşılarına yabancı bir insan çıktığı zaman rahatlıkla konuşabilmeliler. Bu görüşten yola çıkarak ben derslerimi konuşma ağırlıklı olarak işliyorum. Bu eğitimi İngilizce’nin vatanı olan İngiltere’de alacağım için çok gururluyum. Eğitim sonuçlarının iş arkadaşlarıma ve öğrencilerime büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bunun yanı sıra Avrupa Birliği Comenius Okul Ortaklıkları Projesi’ne de başvuru yaptık. Romanya, Polonya, Portekiz ve İtalya ile okul ortaklıkları kurduk. “Coğrafyanın Kültürümüz Üzerindeki Etkisi” konulu projeyi hayata geçirdiğimiz takdirde öğrencilerimizin yurt dışından birçok arkadaşı olacak ve bir yandan İngilizce iletişim kurarken, bir yandan da birbirlerine kendi anadillerini öğretme fırsatı bulacaklar. Aynı zamanda da proje konusunda araştırmalarını ortak okullarla paylaşacaklar. Öğrencilerimiz hem uluslararası bir projede yer almanın deneyimini yaşayacak hem de İngilizce’yi daha akıcı konuşacaklar” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız