1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RTEÜ’de Ahlâki Değerlerimiz ve İslâm Konferansı
RTEÜ’de Ahlâki Değerlerimiz ve İslâm Konferansı

RTEÜ’de Ahlâki Değerlerimiz ve İslâm Konferansı

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman “Ahlâki Değerlerimiz ve İslâm” konulu bir sunumunda önemli tespitler yaptı:

A+A-

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen konferansta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman “Ahlâki Değerlerimiz ve İslâm” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

salon2.20150501163443.jpg

Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki programda konuşmasında, her geçen gün toplumda azalan ahlâki değerlerin ortaya çıkardığı olumsuzlukları verilerle kapsamlı bir şekilde anlatan Rektör Karaman, “Çağımızın en önemli sorunu ahlâk, ülkemizde ve dünyada suç oranının artışı ne yazık ki değer bunalımı ve ahlâk erozyonunun yaşandığını belgeliyor.” dedi.

salon.20150501163504.jpg

Müslüman olmanın İslam ahlâkına sahip olmayla mümkün olacağını belirten Rektör Karaman, Hazreti Peygamberin, güvenilir kişi olması sıfatıyla Müslüman olmayanlar tarafından bile takdir edildiğini, Kur’an- Kerim’de de en fazla zikredilenlerin sabır, doğruluk, affedicilik, basiret, iffet, ahde vefa gibi kavramlar olduğunu söyledi.

Ahlâkın şartlarını da menfaatsizlik, Allah rızasını gözetmek, ilahi aşk, samimiyet ve ihlâs olarak açıklayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, bu özelliklerin bir Müslüman’da mutlaka bulunması gerektiğini belirtti.

rektor1.20150501163427.jpg

Programın son bölümünde başarının anahtarını ‘iyi insan olarak anılmak’ şeklinde tanımlayan Rektör Karaman,sözlerini, Türkiye’de ahlâk alanında doktora yapan ilk kişi unvanına sahip Nurettin Topçu’nun ahlak felsefesi hakkında kendisinin de çalışmaları olduğunu hatırlatarak Nurettin Topçu’nun “İki büyük âlem beni kendine hayran bırakıyor: Üstümdeki yıldızlı kâinat ve içimdeki vicdan.” sözleriyle tamamladı.

Konferans sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Midilli tarafından Rektörün isminin hat sanatıyla işlendiği tablo takdim edildi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum