1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ruhsatsız silah tedirginliği
Ruhsatsız silah tedirginliği

Ruhsatsız silah tedirginliği

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Rize’nin yaşadığı en büyük tehdidin ruhsatsız silah kullanımı olduğunu vurguladı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT – Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında; Rize’nin okul önlerindeki şiddet olaylarında Türkiye’de son sırada olduğunu belirtti. Demirtaş ayrıca Rize’nin yaşadığı en büyük tehdidin ruhsatsız silah kullanımı olduğunu da vurguladı.
Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, bugün Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde Rize Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. Demirtaş ile öğrenciler arasında ; okul önlerindeki şiddet olayları ve öğrencilerin polisten beklentileri yönündeki konuların görüşüldü. Demirtaş öğrencilere yabancı dil öğrenmeleri ve bilişim teknolojilerini yakından takip etmeleri nasihatinde bulundu. Demirtaş öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında; okul önlerinde yaşanan şiddet olayları konusunda Rize’nin son sıralarda olduğunu söyledi. Demirtaş , “Artık gelecekte ne olmak istiyorsunuz bunun kararını vererek o hedefe doğru yol alma yaşına geldiniz. Bu nedenle önce kendinize bir hedef belirlemelisiniz. Bir hedefiniz olmazsa hangi yoldan giderseniz gidin sizi bir yere ulaştırmaz. Hayat bir yarıştır. Bir yerlere varmak için hep diğerlerinden önde olmak zorundasınız. Buda çalışma ile ve bilgi ile sağlanır. Öğrencileri tehdit eden iki unsur var. Birisi uyuşturucu diğeri ise internet cafeler. Eğitim amaçlı kullanılması gereken internet cafeler maalesef kötü amaçlara hizmet ediyor. Girdiğim hiçbir cafede ders çalışan ödev araştıran öğrenci görmedim. Okul önlerinde çok basit nedenlerden dolayı kavgalar oluyor. Bu kavgalardan dolayı bazı öğrencilerimiz hakkında adli işlem yapılıyor. Bu nedenle basit sebeplerle çıkan kavgalar sizlerin geleceğini ve hayatını karartabiliyor. Okul önlerinde giyimi ve davranışları bozuk öğrenciler madde bağımlısı olarak değerlendiriliyor. Bu düşünce yanlıştır. Rize okul önlerinde şiddet olayları sıralamasında Türkiye’de en son sıradadır. Rize için endişe edilecek bir durum yoktur. Rize için en büyük tehdit aşırı silah sevgisidir. Neredeyse herkeste silah var. Ruhsatlı olanda var ruhsatsız olanda var. En küçük bir meselede bile insanlar kolaylıkla silah kullanabiliyorlar. Rize’de geçtiğimiz yıl 17 kişi cinayete kurban gitti. Cinayetlerde artma var. Nedenini araştırdığımızda karşımıza silah çıkıyor. Bu nedenle Rize’de ruhsatsız silah taşınmasını önlemek için tedbirlerimizi arttırıyoruz. Ruhsatsız silah taşınmasına müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız