1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Şahika'ya Başkan Çakır'dan tebrik
Şahika'ya Başkan Çakır'dan tebrik

Şahika'ya Başkan Çakır'dan tebrik

14 ülkenin katıldığı Uluslararası bilişim Olimpiyatı'nda dünya 4.'üncülüğüyle beraber bir çok derece alan Çayelili öğrenciler ilçenin gururu oldular.

A+A-

Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu'nun hafta sonu Ankara'da ve Samsun'da düzenlenen olimpiyatlarda önemli dereceler elde ederek madalya kazanan 12 öğrencisi Belediye Başkanı Rıza Çakır tarafından ödüllendirildi.
Ankara'da Özel Samanyolu Kolejleri'nin hafta sonu düzenlediği ve 14 ülkenin katıldığı Uluslararası e-bilişim ve Sanat Olimpiyatı'nda (e-biko) Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu'ndan 7. sınıf öğrencisi Mehmet Ümit e-gelecek dalında dördüncü oldu.

 Elektrik tellerinden kurtulmanın yollarını arayan 7. sınıf öğrencisi Mehmet Ümit, bluetooth sistemi ile elektrik dağıtımının yapılabileceğini anlatan bir sunumla yarışmaya katıldı. Uluslararası yarışmada projesini sunan Mehmet Ümit'in hazırladığı kablosuz elektrik dağıtım projesine akademisyenler yoğun ilgi gösterdi. Sordukları sorularla sistem hakkında bilgi alan bilim adamları projenin uygulanabileceğini ifade ederek, Mehmet Ümit'e mansiyon ödülü verdi.
Samsun'da Karadeniz Özel Okullar Birliği (KARDER) tarafından düzenlenen Bilim Sanat ve Eğitim Olimpiyatı'nda (BİSEO) ise Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu'ndan 12 öğrenci madalya kazandı. Fen Bilgisi, Türkçe, Matematik ve Resim alanlarında olimpiyatlara katılan Şahikalı öğrencilerden 22 öğrenci finale katılmaya hak kazanmıştı. Samsun'da düzenlenen final bölümünde Çayeli Şahika Koleji'nden başarı sağlayan öğrencilerin isimleri ve aldıkları dereceler şunlar: Resim dalında Duygu Çom (birinci-altın madalya), Hilal Yıldırım (üçüncü-bronz madalya), Gülbahar Öztürk ve Feyza Nur Kuş (dördüncü-mansiyon), Türkçe dalında, Özgül Yılmaz (birinci-altın madalya), Ahmet Ekşi (dördüncü-mansiyon), Fen ve Teknoloji dalında, Oğuzhan Yaman ve Mustafa Çom (üçüncü- bronz madalya), Fatih Şahin (beşinci-jüri özel ödülü), Matematik dalında, Emre Altuner (dördüncü-mansiyon), Muhammed Kuru ve Kürşat Latifoğlu (beşinci-jüri özel ödülü).
Eğitim ve öğretimin dört duvar arasına sıkıştırılamayacağını söyleyen Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var, "Öğrencilerimizin ufkunu açmamız gerekir. Küçük bir şehirde eğitim öğretim yapmak, çocuklarımızın da küçük düşüneceği anlamına gelmez. Biz okul olarak bunu kanıtlamış olduk. Çayeli’nde bir öğrenci dünya dördüncüsü oluyor ve yaptığı proje ülkemizin önde gelen bilim adamları tarafından yoğun bir talep görüyor. Bu, ilçemiz adına önemli bir başarıdır. Belki ileride öğrencimizin sunduğu bluetooth sistemi ile elektrik iletimi projesi gerçekleştirilebilir. Bilim adamlarımız da bu projenin uygulanabileceğini söylediler. Aynı zamanda Samsun'da yapılan olimpiyatta da 13 öğrencimiz madalya aldı. Bu başarılarından dolayı öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimi kutluyorum." dedi.
Belediye Başkanı Rıza Çakır Çayeli Şahika İlköğretim Okulu öğrencilerinin başarısını kutlayarak, “Hafta sonu Ankara'da ve Samsun'da düzenlenen olimpiyatlarda önemli dereceler elde ederek adını ülke genelinde duyurmayı başardıkları için başta öğretmenleri olmak üzere tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi. Başkan Çakır, öğrencileri çeşitli hediyeler vererek uğurladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum