1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Sel, Rize'nin korkulu rüyası olacak!
Sel, Rize'nin korkulu rüyası olacak!

Sel, Rize'nin korkulu rüyası olacak!

Rize'de, yüzyılın sonuna doğru yüzde 40 oranında artması beklenen yağışların sel ve heyelan olaylarını da tehlikeli şekilde tetikleyeceği belirtildi.

A+A-

Göktürk FIRAT - İklim ve coğrafi yapısı dolayısıyla sık sık heyelan ve sellerin yaşandığı Rize'de, yüzyılın sonuna doğru yüzde 40 oranında artması beklenen yağışlar sonrasında sel ve heyelan olaylarında da ciddi artışlar yaşanabileceği belirtildi.
TÜBİTAK, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Rize Valiliği ve Rize Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen Meteorolojik Afet Erken Uyarı Sistemi çalışması devam ediyor. Çalışmada gelinen durumla ilgili Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada ürkütücü sonuçlar ortaya çıktı. Buna göre; yüzyılın sonuna doğru Doğu Karadeniz Bölgesi'nde özellikle kış mevsiminde yağışların yüzde 40 oranında artması beklenirken, bu durumun başta Rize olmak üzere bölgede sıkça görülen sel ve heyelanları de tetikleyebileceğine dikkat çekildi.
Yağışlarda yaşanacak artışların bölgenin en önemli iki tarım ürünü olan çay ve fındık üzerinde de olumsuz tesirlerinin görülebileceğine dikkat çekilen açıklamada, gerekli tedbirlerin şimdiden alınmaya başlanılması gerektiğini ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum