1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Şoförlere SRC belgesi uyarısı
Şoförlere SRC belgesi uyarısı

Şoförlere SRC belgesi uyarısı

Pazar şoförler Odası Başkanı Ekrem Kılıç, SRC mesleki yeterlilik belgesini tamamlamayan şoför esnafının acele etmesini istedi.

A+A-

Naci GÜVEN - Pazar şoförler Odası Başkanı Ekrem Kılıç, SRC mesleki yeterlilik belgesini tamamlamayan şoför esnafını uyararak, Nisan ayının son gününe kadar işlemlerini bitirmelerini istedi.
2004 yılında Ulaştırma bakanlığının çıkardığı SRC türü sürücü belgesi için başvurunun Nisan ayının son günü mesai saatinin bitimi itibari ile sona ereceğini kaydeden Kılıç,
 “Şoför esnafları, kamyoncular derneği, otobüs firmaları, nakliyeciler ve belediye şoförleri mağdur olmak istemiyorlarsa bir an evvel belgelerini almak için odamıza müracaat etmeleri gerekiyor. Aksi halde Haziran ayından sonra maalesef trafiğe çıkamayacaklar” dedi.
Kılıç, SRC belgesi alabilmek için 24.03.2003 tarihinden önce en az 3 yıl taşımacılık tecrübesi olan üyelerin bu ayın sonuna kadar odaya müracaat etmeleri halinde sınavsız olarak istedikleri belgeleri alabileceklerini de kaydederek, “Bu belge 4 kısımdan oluşuyor. SRC 1 uluslar arası yolcu taşımacılığı, SRC 2 Yurt içi yolcu taşımacılığı, SRC 3 uluslararası Eşya-Kargo taşımacılığı, SRC 4 ise Yurt içi eşya-Kargo taşımacılığını kapsıyor. Bu belgelerden her hangi ikisini almak mecburiyeti bulunuyor” diye konuştu.
Ticariden hususiye dönen araçların 6 ay sonra yeniden ticari plaka alabilmelerine imkân tanıyan yasadaki sürenin 3 yıla çıkarıldığını da ifade eden Kılıç, “Hususiye dönen araçların tekrar ticariye dönmesi için 6 ay gibi bir süre vardı. Bu sürenin çok kısa olması nedeniyle biz 5 yıla uzatılmasını talep etmiştik. Fakat 12.03.2007 tarihinde İl Trafik Kurulunun almış olduğu karar ile 3 yıla çıkarıldı. Hususiye düştüğü tarihten itibaren ticari faaliyete başlayamayacaklar. Bu süre zarfında tekrar müracaat etmeyen üyelerimizin hakları fes edilecektir. Üyelerimiz mağdur olmamaları için araçlarını hususiye dönüştürmeden önce odamıza danışarak işlemlerini yaptırmalıdırlar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız