1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Sokakta hayvan satışına uyarı
Sokakta hayvan satışına uyarı

Sokakta hayvan satışına uyarı

Zabıta ekipleri, sokakta sağlık raporu olmadan izinsiz satışı yapılan civciv, tavşan gibi evcil hayvanların satın alınmaması konusunda vatandaşları uyardı.

A+A-

Trabzon Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, sokakta sağlık raporu olmadan izinsiz satışı yapılan evcil hayvanların satın alınmaması konusunda vatandaşları uyardı.
Zabıta ekipleri yaptıkları denetimler sırasında Samsun’dan Trabzon’a getirilerek satışa sunulan civciv ve tavşanlara el koyarak Tarım İl Müdürlüğü'ne teslim etti.

Zabıta Müdürü Eşref Kayar, hayvan sağlığı ve Zabıta Kanunu'nun 4. maddesine göre, canlı hayvan ve hayvan maddelerinin sevkinde ve satışında Tarım İl Müdürlükleri'nden alınmış veteriner sağlık raporu arandığını hatırlatarak "Sağlık raporu olmadan izinsiz evcil hayvan satışına asla müsaade edilmemektedir. Vatandaşlarımızın da sokak ortasında satışı yapılan evcil hayvanları almamalarını istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız