1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Tapusu olmayana destek yok mu?
Tapusu olmayana destek yok  mu?

Tapusu olmayana destek yok mu?

Anavatan partisi Pazar İlçe Başkanı Birol Kılıç, yaş çay destekleme primlerinin sadece tapusu olan cüzdan sahiplerine ödenmesi kararını eleştirdi.

A+A-

Naci GÜVEN - Anavatan Partisi Pazar İlçe Başkanı Birol Kılıç, yaş çaya destek olarak ödenen artı paranın yeni çıkarılan sistemle zora girdiğini belirterek, “Bu güne kadar çay fiyatları kilogram fiyatı artı destek olarak ödenmekteydi. Tarım kanunu ve buna istinaden çıkarılan çiftçi kayıt sistemiyle üreticiye zorluk getiriliyor. İlimiz ve ilçelerimizde arazilerin çok tapulu olması, kadastro geçmemesi ve Çaykur tarafından verilen çay ruhsatlarının Tarım Bakanlığı tarafından kaçak olarak ilan edilmesinden yöremiz çay üreticileri zarar görecektir. 2007 yılı primlerini birçok üreticimiz alamayacaktır. Bu da 4 yıl önce Sayın Başbakan’ın 750 TL olacak diye beyan verdiği fiyata ulaşamadık. Bölgemiz de üretici yalnız ve unutulmuşluğun cezasını çekmektedir” dedi.
Tarım ve Köy işleri Bakanlığı tarafından Çaykur’a giderayak atama yapıldığını da iddia eden Kılıç, “Çaykur’da 4 yıldan beri boş duran Çaykur Yönetim Kurulu Üyeliğine giderayak atama yapılmıştır. Yeni atanan üye, acaba çay bitkisini görmüşlüğü ve tanımışlığı var mıdır, yoksa kadrolaşma harekâtının son atamaları mı yapılmaktadır?” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum