1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. TARİHİ İPEK YOLU BELGESELİ ÇEKİLECEK
TARİHİ İPEK YOLU BELGESELİ ÇEKİLECEK

TARİHİ İPEK YOLU BELGESELİ ÇEKİLECEK

Tarihi İpek Yolu belgeseli 24-30 Ağustos'ta, Sarp sınır kapısı, Trabzon, Rize, Ordu, Tokat, Nevşehir, Ankara ve İstanbul illerinde çekilecek.

A+A-

Tarihi İpek Yolu’nu ele alan ve Çin Devlet Başkanı Xi Sınping’in himayelerinde Çin Turizm Bakanlığı ve China International Travel Services (CITS) adlı kuruluşun işbirliği ile başlatılan ve ‘İpek Yolu Üzerinde On Bin Mil’ teması altında hazırlanacak belgeselin çekimleri Ordu’da da yapılacak.

Ordu valisi İrfan Balkanlıoğlu, Tarihi İpek Yolu’nun başlangıç noktası olan Xi’an’dan başlayarak Roma’ya kadar devam eden belgesel program için, 41 kişilik ekibin 7 ülke ve 13 ayrı şehirde çekimler yapacağını söyledi.

Balkanlıoğlu, ”Proje, gerek ülkemizin tanıtımı, gerekse ipek yolu zincirini oluşturan ve Türkiye’nin de dahil olduğu ülkeler arasında sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin ve turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi yönünde Kültür ve Turizm Bakanlığımızca da desteklenmektedir” dedi.

Vali Balkanlıoğlu, Belgesel’in Türkiye’deki çekimlerine 24-30 Ağustos 2014 tarihleri arasında Sarp sınır kapısında, Trabzon, Rize, Ordu, Tokat, Nevşehir, Ankara ve İstanbul illerinde gerçekleştirileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız