1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Tarihi köprüyü ilgisizlik yıktı
Tarihi köprüyü ilgisizlik yıktı

Tarihi köprüyü ilgisizlik yıktı

Rize’nin İkizdere ilçesi Anzer Gurup yolundaki tarihi Diktaş kemer taş köprüsü ilgisizliğe daha fazla dayanamayarak yıkıldı.

A+A-

İSMET KÖSOĞLU - İkizdere’de bulunan tarihi kemer taş köprülerin en büyük örneklerinden birisi olan Diktaş köprüsü uzun zamandır onarım edilmeyi bekliyordu.
Köprünün onarılması gerektiğinin birçok defa basın organlarında haber konusu olduğunu söyleyen Diktaş Köyü Muhtarı Hasan Özdemir “Ama maalesef tarihi köprümüze ilgi gösterilmedi. Basının gösterdiği ilgi ve alakayı ne yazık ki asıl ilgilenmesi gereken yetkililer, siyasiler göstermedi. CHP’nin Bursa Milletvekili Sayın Kemal Demirel gazeteden köprümüzün yıkılmak üzere olan halini okuyup Kültür Bakanlığına önerge verdi.

Bu köprünün onarımının niçin yapılmadığını sordu. Ama bizim Ankara’daki siyasilerimizin herhalde çok işleri var ki köprümüzün halini bilecek zamanları yoktu. Milletvekillerimizin bu duyarsızlığını Sayın Başbakan kendilerine yeni milletvekili listelerinde yer vermeyerek en güzel şekilde gösterdi’ dedi.
 
Tarihe sahip çıkılmadığını söyleyen köy sakinleri ise tepki göstererek, “Yıkılan bu tarihi köprünün vebalini kim çekecek. Sorumlusu kim ise gereken cezaya da çarptırılmalıdır. Bu köprünün İkizdere’de olduğu için sahipsiz bırakıldığını düşünüyoruz. Bizim köprümüze ilgi göstermeyen yetkilileri Sayın Başbakana da şikâyet edeceğiz’ dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum