1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Tayyip Erdoğan Rize'den mi aday?
Tayyip Erdoğan Rize'den mi aday?

Tayyip Erdoğan Rize'den mi aday?

AKP'de milletvekilli seçilmek için adaylık başvuru süreci devam ederken Başbakan Tayyip Erdoğan'ın nereden aday olacağı merakla bekleniyor.

A+A-

Eşinin memleketi Siirt'ten milletvekili seçilen Erdoğan'ın bu defa kendi memleketi olan Rize'den ya da İstanbul'dan aday olabileceği konuşuluyor.
Aday enflasyonu, aday adayları arasında heyecanı artırırken partide en fazla merak edilen konuların başında ise Başbakan Erdoğan'ın adaylığını hangi ilden koyacağı. Erdoğan, siyasi yasağının kalkmasının ardından eşinin memleketi olan Siirt'ten milletvekili seçilmişti. Siirt İl Teşkilatı Erdoğan'ın yeniden Siirt'ten aday olması konusunda baskı yaparken Erdoğan'ın memleketi olan Rize'de ise bu defa Rize'den aday olması için faaliyet yürütüyor. AKP kulislerinde ise Erdoğan'ın Belediye Başkanlığı yaptığı İstanbul'dan aday olabileceği konuşuluyor.
22 Temmuz'da yapılacak milletvekili genel seçimleri öncesinde AKP Genel Merkezi'nde hareketli günler yaşanıyor. Seçim takviminin milletvekili adaylığı başvuru sürecinin 5'inci gününde AKP'ye beklentilerin üzerinde başvuru yapıldı. Aday adayları il başkanlıklarına da başvuru yapılabilmesine karşın Genel Merkez'e gelerek başvuru yapmayı tercih ediyorlar. 14 Mayıs'ta bitecek başvuru süresinin ardından Genel Başkan Yardımcıları tarafından oluşturulan bir komisyon aday adayları arasında bir eleme yaparak milletvekili adaylarını belirleyecek. Kesin liste 4 Haziran'da Yüksek Seçim Kurulu'na sunulacak.(ANKA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum