1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. TEMA Rize'de 500 öğretmene eğitim verdi
TEMA Rize'de 500 öğretmene eğitim verdi

TEMA Rize'de 500 öğretmene eğitim verdi

TEMA Vakfı Rize Temsilcisi Nevzat Özer, Rize’de son iki yılda 500’den fazla öğretmene eğitim verildiğini söyledi.

A+A-

TEMA Vakfı Ekolojik Okuryazarlık (EKOY) adını verdiği kurslarda öğretmenleri eğitiyor.  Hafta sonları düzenlenen kurslarda öğretmenlere ekolojinin temel ilkeleri, toprak etiği, erozyon, doğal varlıkların korunması gibi birçok alanda eğitimler veriliyor.

tema4.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yürütülen proje ile önce illerden seçilen öğretmenler Yalova Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde 15 gün süreyle eğitime tabi tutuluyor, bu öğretmenler aracılığı ile diğer öğretmenlere, onlar aracılığı ile de öğrencilere ulaşılıyor.

tema3.jpg

Rize’de son iki yılda 500’den fazla öğretmene eğitim verildiğini belirten TEMA Vakfı Rize Temsilcisi Nevzat Özer, Ekolojik eğitim alan öğretmenlerin doğaya daha duyarlı, doğa ile güçlü iletişim kurabilen, sorunların çözümüne yönelik fikirler geliştirebilen bireyler yetiştireceğini ve bu sayede oluşturulacak sosyal bilincin gelecek kuşaklara aktarılacağını ifade etti.

tema2.20141226124146.jpg

EKOY Eğitimlerinin Rize merkez ve ilçelerinde 200 den fazla gönüllü öğretmence yürütülen Minik, Yavru, Ortaokul ve Lise TEMA programlarını da desteklediğini ifade eden Özer; “İçeride Çocuk Kalmasın” sloganı ile açık havayı, toprağı, doğayı çocukların yaşamına daha fazla katmak istediklerini söyledi.

tema1.20141226124202.jpg

Rize eğitimlerini öğretmen arkadaşı Elif Açıl Özay ile birlikte yürüten öğretmen Mahir Altun ise;  “Ekolojik Okuryazar; doğanın ilkelerini ve sınırlarını bilen ve doğayla uyumlu yaşamayı ilke edinmiş kişidir. Ekolojik Okuryazarın en önemli özelliği kendine ve çevresine doğru soruları sormaktır. Yeryüzü neresidir? Yeryüzünü ne kadar tanıyoruz? Ağacın dili var mıdır? Varsa bize neler anlatır? Doğada her şey sınırsız mıdır? Doğa yaşamın devamını, sürekliliğini nasıl sağlıyor? Ürettiğimiz ve tükettiğimiz ürün ve hizmetlerin doğaya ve insana etkilerini biliyor muyuz? Bilmek istiyor muyuz? Ekolojik Okuryazarlık eğitimi ile Türkiye’de bir ilk gerçekleşecek, doğa konularında ‘okur ve yazar’, yani ‘bilen ve uygulayan’ nesillerin olması adına çok önemli bir adım atılmış olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız